Srpski dublovi pokorili Skoplje

Datum objave: 13.06.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Sjajni rezultati za srpski tenis stižu nam iz Severne Makedonije. Na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake koji je održan u Skoplju mlade snage tenisa Srbije osvojile su pobednička postolja u dubl konkurenciji. 

Kod dečaka šampionski pehar u dublu osvojili su teniseri Srbije Oliver Kocanović i Jovan Tomović savladavši u finalu par Trusčinski, Vlahos (SUI,CZE) 6:4, 6:4. 

Na tron ženskog dubla stale su mlade teniserke Srbije Stela Džimović i Maša Janković kojima je finalni susret bez borbe predao par Ipek, Mitevska (TUR,MKD). 

Naslov vicešampiona u ženskom singlu ponela je teniserka Srbije Maša Janković koja je u finalnom susretu nakon velike i izjednačene borbe zaustavljena od predstavnice Turske Sejlin Ipek 7:5, 3:6, 7:5. U polufinalu Maši je kod rezultata 6:2, 3:0 susret predala zemljakinja Mia Milisavljević. 

U konkurenciji muškog singla vicešampionski pehar osvojio je teniser Srbije Marko Dragović koji je meč finala kod rezultata 1:6, 4:1 predao Makedoncu Amaru Huseinoviću. U polufinalu Dragović je salvadao zemljaka Jovana Bjelobrka 6:1, 7:5, dok je Huseinović pobedio srpskog tenisera Ognjena Jargovića 6:2, 6:1.