Sretenovićevoj, Topi i Popoviću šampionski pehari ITF juniorskog turnira u Novom Sadu

Datum objave: 06.09.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Sajmiste u Novom Sadu održan je ITF turnir Grade 2 u konkurenciji juniorki i juniora. 

Naslov šampiona u konkurenciji juniora osvojio je naš mladi as Marko Topo koji je u borbi za tron savladao predstavnika Crne Gore Petra Jovanovića 1:6, 6:2, 6:4. U polufinalu Marko je bio bolji od predstavnika Makedonije Kalina Ivanovskog 7:5, 1:6, 6:1, dok je Petar  pobedio našeg Stefana Popovića 7:5, 1:6, 7:5. 

U konkurenciji juniorki šampionski pehar osvojila je Amerikanka Elizabet Koleman koja je u finalu pobedila zemljakinju Medison Sieg 6:3, 3:6, 6:4. Amerikanke su bile postavljene za prvog odnosno drugog nosioca i one su zaustavile u cetvrtfinalnim duelima nase mlade zvezde u velikom usponu Lolu Radivojevic (Koleman pobedila 6:2, 6:3) i Nataliju Senic (Medison pobedila 6:4, 6:3). 

U ženskom dublu trijumfovala je naša mlada zvezda Tijana Sretenović u paru sa predstavnicom Hrvatske Petrom Marcienko. One su u borbi za šampionski tron pobedile srpsko-ruku kombinaciju Lola Radivojević - Anastasija Grueva 6:2, 6:4. 

Muški dubl takođe je doneo trijumf srpskog reprezentativca. Naš mladi as Stefan Popović u paru sa predstavnikom Velike Britanije Lukom Petrovićem do titule je stigao pobedom u finalu nas ciparsko-bugarskim parom Konstantinos Košis - Petr Nesterov 5:7, 6:1, 10:7.