Srbija – Kazahstan 3:2

Datum objave: 06.03.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Srbija pobedila Kazahstan i obezbedila mesto u četvrtfinalu Dejvis kupa Svetske grupe! Beograd domaćin reprezentaciji Velike Britanije!

Posle velike borbe i preokreta, Srbija je pobedila Kazahstan rezultatom 3:2. Nakon teške pobede Novaka Đokovića, Viktor Troicki doneo je odlučujući poen našoj zemlji. Velika Britanija predvođena Endijem Marijem pobedila je Japan i biće protivnik srpskoj reprezentaciji.

Iako se očekivalo da će Kukuškin pružiti veliki otpor Đokoviću, na terenu se vodila prava bitka. Kukuškin je potvdio da mu podloga savršeno odgovara pa je posle sat vremena igre poveo sa 1:0 u setovima. U drugom setu takođe se vodila velika borba pa je Novak tek u drugom taj brejku na meču uspeo da slomi protivnika. Kukuškin se nije uplašio, nastavio je da napada Novakov servis, pa smo u trećem setu videli reviju brejkova. Agresivnim napadima i dobrim čitanjem Novakove igre osvojio je treći set. Četvrti i peti set pokazali su zašto je Novak Đoković najbolji teniser sveta. Nošen velikom podrškom publike sa tribina uspeo je da izjednači na 2:2. U petom setu Kukuškin je usporio tempo i sve manje je parirao Novaku sa osnovne linije. Glasnim urlikom Novak je proslavio drugi poen za reprezentaciju Srbije. Na konferenciji za štampu, Đoković je pohvalio igru protivnika i naglasio da je ovo jedan od najtežih mečeva koje je igrao u karijeri. Kao presudan faktor pobede istakao je neverovatnu podršku srpskih navijača koji verovali u njega do samog kraja meča.

Nakon Novaka na teren je izašao Viktor, vidno motivisan da Srbiji donese pobedu. Još od početka meča videlo se da je Troicki favort. Odličnim servisima i napadima sa osnovne linije diktirao je ritam i rutinskom igrom osvojio prva dva seta. U trećem setu Nedovjesov se držao do same završnice ali nije uspeo da sreči Viktora da odservira za pobedu. Usledilo je veliko slavlje naše reprezentacije za konačan rezultat i pobedu od 3:2.

Novak Đoković – Mihail Kukuškin 6:7 7:6 4:6 6:3 6:2

Viktor Troicki – Aleksandar Nedovjesov  6:2 6:3 6:4