Srbija izgubila od Mađarske 1:2 - Bili Džin King kup u Antaliji

Datum objave: 14.04.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Nakon dve pobede u Grupi A kvalifikacionih mečeva u okviru I grupe Evro-afričke zone Bili Džin King kup takmičenja za plasman u plej of za popunu Svetske grupe koji se igraju se u turskom letovalištu Antalija selekcija Srbije nakon velike borbe poražena je od tima Mađarske. 
Srbija je prvog dana takmičenja u Antaliji savladala selekciju Estonije 2:1, isti rezultat, takođe u korist Srbije izvojevan je i protiv reprezentacije Danske. Treći meč doneo je sudar sa jakim I favorizovanim Mađaricama kojima su naše devojke pružile ogroman otpor, ali je na kraju pobeda pripala našim komšinicama 1:2 (Lola Radivojević – Reka Luka Jani 1:6, 7:6(2), 3:6, Aleksandra Krunić – Dalma Galfi 6:4, 6:2, dubl: Krunić, Radanović 3:6, 2:6).  
Ovo takmičenje odvija se po round robin sistemu, dva singla i dubl, a pored Srbije za plasman u plej of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu bori se još deset selekcija. Srbija se nalazi u grupi A sa ekipama Danske, Estonije, Turske i Mađarske. 
Poslednji susret u okviru grupe A Srbija igra u petak 15. aprila protiv domaćina Turske. 
Selektor Bili Džin Kin kup selekcije Srbije Dušan Vemić na raspolaganju za mečeve u Turskoj ima sledeći tim: Aleksandra Krunić (116. WTA singl rang), Dejana Radanović (432. WTA singl rang), Elena Milovanović (802. WTA singl rang), Lola Radivojević (1343. WTA singl rang i na juniorskoj ITF listi 60. mesto).
U grupi B takmiče se: Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.