Srbija bez polufinala

Datum objave: 09.02.2010. // Kategorija: Vesti

FED CUP 2010 - SVETSKA GRUPA 1. KOLO (06. i 07. februar 2010) - Arena, Beograd

SRBIJA - RUSIJA 2-3

Rezultati:
Subota (06.02.2010):
Ana Ivanović - Svetlana Kuznetsova 1:6, 4:6
Jelena Janković - Alisa Kleybanova 4:6, 6:4, 6:0
Nedelja (07.02.2010):
Jelena  Janković - Svetlana Kuzentsova 6:3, 4:6, 6:3
Ana Ivanović - Alisa Kleybanova 2:6, 3:6
dubl: Janković, Ivanović - Kuznetsova, Kleybanova 1:6, 4:6

Srbija bez polufinala  

BEOGRAD, 7. februara 2010. (Beta) - Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je posle poraza Srbije od Rusije u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa da je dala sve od sebe, ali da u dublu nije bila najbolja.

Jankovićeva je donela Srbiji dva poena, ali je u odlučujućem dublu sa Anom Ivanović izgubila od Svetlane Kuznjecove i Alise Klejbanove.

"Mi smo singl igračice, nismo uigrane u dublu. Najvažnije je da smo se borile. Na kraju su Ruskinje bile bolje", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča sa Rusijom.

Ona je dodala da Srbija  nije imala sreće u žrebu, jer Rusija ima najbolju reprezentaciju.

"Imali smo lošu sreću, ali smo mogle da pobedimo. Šteta što nismo imale neki dan da se uigramo, bila bi druga priča. Rusija je za malo bila bolja, iako igraju dubl češće nego mi", rekla je Jankovićeva.

Ivanovićeva je istakla da je zadovoljna kako je igrala drugog dana Fed kupa u Beogradu.

"Mislim da sam odigrala bolje nego juče. Zadovoljana sam svojom igrom. Kretala sam se i izlazila napred. Klejbanova je bila bolja", rekla je Ivanovićeva i objasnila da je u jednom trenutku za vreme dubla osetila slabost, ali da to nije bilo nissta strašno.

Druga teniserka Srbije ocenila je da je bilo "mnogo sumnjivih loptica", međutim, da su mečevi gotovi i da sada ne može ništa da se promeni.

"Prvi dan takmičenja sam bila nervoznija, dok sam drugog pokazala mnogo bolju igru. Zadovoljna sam. Jelena je odradila veliki posao. Žao mi što nisam uspela da donesem Srbiji treći poen", rekla je Ivanovićeva i dodala da će dati sve od sebe da Srbija ostane u Svetskoj grupi.

Ona je istakla da ne planira više da igra dublove, a da će naredno vreme da iskoristi da se odmori  i spremi za singl mečeve.

Selektor Fed reprezentacije Srbije Dejan Vraneš smatra da nije pogrešio što je Ana Ivanović igrala i dubl, posle dva poraza u singlu, i objasnio da je bila spremnija od ostalih igračica.  

"Moja procena je bila da druge igračice nisu bile spremnije od Ane. Ona je pokazala da joj se forhend vratio. Na žalost naša ekipa nema izrazitu dubl igračicu. Naše devojke su skoncentrisane na singl", rekao je Vraneš.

On je dodao da je znao da može da se dogodi da u Svetskoj grupi odlučuje dubl.

"Bilo je teško uigrati dubl. Nema svrhe o tome pričati. Možemo da uradimo nešto, da napravimo plan i da više uputimo igračice u igre parova. Ovo takmičenje je specifično. Čuda se dešavaju, međutim, ne i ovog puta", rekao je Vraneš.

Ruska teniserka Alisa Klejbanova naglasila je da je veoma srećna zbog pobede u Beogradu, a Svetlana Kuznjecova je ocenila da je morala da pobedi u dublu, kako joj dan ne bi bio totalno neuspešan, posle poraza od Jelene Janković. 

Selektor Rusije Šamil Tarpiščev nije želeo da unapred govori u kakvom sastavu će njegov tim igrati sa SAD u narednom kolu.

"Ovaj meč je bio zaista težak. Nismo uspeli da odradimo sve kako smo zamislili. Imali smo pobednički duh i to nas je održalo. Žao mi je što je Srbija morala da ispadne. Ovakav meč je trebalo da se igra kasnije", rekao je Tarpiščev.