“Sportom protiv nasilja” u Zrenjaninu

Datum objave: 13.05.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

 

Akcija “Sportom protiv nasilja”, u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, nastavlja da širi sportski duh i zdrav način života širom Srbije. Ovoga puta akcija mini škole tenisa obišla je Osnovnu i srednju školu “9.maj” u Zrenjaninu za decu sa smetnjom u razvoju. Kroz smeh i radost, deca su imala priliku da nauče  prve korake tenisa.

Pored teniske obuke, deci su uručeni pokloni koje je obezbedila kompanija NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja.

Deca su iznenadila organizatora akcije Sportom protiv nasilja poklonima koji su sami napravili i ponosno uručili njihova mala velika dela od srca napravljena. Osmesi dece govorila su koliku je sreću i radost njima donela akcija Sportom protiv nasilja, a po prvi put deca u ovoj školi su imali goste iz oblasti sporta u kome su i oni mogli aktivno da učestvuju u programu koji je prezentovan. 

U akciji  "Sportom protiv nasilja“ do sada je učestvovalo  više od 12000 đaka iz 20 gradova u Srbiji, a akcija se nastavlja i u sledećim gradovima:   Kuršumlija 18.05. - OŠ "Drinka Pavlović", Bačka Palanka 20.05. - OŠ "Sveti Sava", slede: Aleksinac 25.05, Vršac 27.05, Bosilegrad 01.06, Požarevac 04.06, Vranje 11.06.