“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Zaječaru

Datum objave: 18.12.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

 

Akcija “Sportom protiv nasilja”, u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, nastavila je da širi sportski duh i zdrav način života širom Srbije.Iako, hladni decembar u školama znači vreme kontrolnih zadataka i popravljanja ocena pred odlazak na zimski raspust kojem se deca posebno raduju , ovaj put 600 školaraca četvrtog razreda osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru imali su posebnu priliku da se druže sa teniskim reketom. Pozitivna energija, sreća i radost na licima dece i ovaj put dokazali su da sport i obrazovanje predstavljaju jedini i pravi put kojim mladost treba da korača.

 

Akcija „Sportom protiv nasilja“ još jednom je pokazala da ima puno zainteresovanih i da je malo potrebno kako bi se najmlađima pokazalo da je bavljenje sportom lep i zdrav način za zabavu. U igri i učenju  brzo je prošlo vreme, pa se već radujemo ponovnom susretu.      

 

Od početka oktobra, u akciji je učestvovalo više od 7000 đaka iz 13 gradova u Srbiji, a biće nastavljena do kraja školske godine. Program “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

 

Deci su, pored teniske obuke, uručeni pokloni koje je obezbedio NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

 

Akcija “Sportom protiv nasilja“ biće održana širom Srbije u preko 300 osnovnih škola tokom školske  2014/15 godine.  Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Zato i ne čudi fantastičan odziv najmlađih koji su ovu akciju prihvatili i pronašli sebe, a samim tim i dali puno opravdanje za ovu akciju dalekosežnih mogućnosti.

Prva iskustva s početka ove akcije, koja je po karakteru edukativno- vaspitna, pokazuje da je prilaz deci osnovnog školskog uzrasta bio izuzetno uspešan, odabir prezentera pokazao se kao pun pogodak, a gradovi domaćini su u pravom trenutku i na pravi način shvatili  da se kroz ovu i slične akcije zabavnog karaktera uobliči i na pravi način pokažu vrednosti koje su potrebne najmlađima u njihovom odrastanju.

 

Akcija "Sportom protiv nasilja“ ovog leta održana je u Beogradu, Novom Bečeju, a sa novom školskom godinom nastavila se u Novom Pazaru, Prijepolju, Vrnjačkoj Banji i Kraljevu, Jagodini, Kragujevcu, Užicu, Bujanovcu,Vladičinom Hanu i Surdulici, Novim Banovcima, Zaječaru čime smo stavili tačku na kalendarsku 2014. godinu, ali akcija „Sportom protiv nasilja“ nastavlja da živi i u 2015, već od 22. januara na novoj destinaciji – Valjevo, 29.01.2015. Topola, 10.02.2015. Sombor, 18.02.2015. Kanjiža, 24.02.2015. Kosovska Mitrovica i zatim tokom cele godine širom Srbije.