“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Novom Pazaru, Prijepolju, Novoj Varoši

Datum objave: 04.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

Nastavlja se velika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za osnovce u Srbiji

NIS i Teniski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinicom za prevenciju nasilja, nastavljaju sa velikom akcijom “SPORTOM PROTIV NASILJA” koja će obuhvatiti školsku godinu 2014/15 i biće održana širom Srbije u preko 300 osnovnih škola.

Kroz ovu akciju deca uzrasta od 7 do 14 godina će se upoznati sa programom “Svetske teniske federacije” ( International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Velika akcija imala je premijeru u Imupls holu gde je smešten Teniski savez Srbije, gde je 4. juna 2014. na zabavan i motivacioni način deci iz 14 osnovnih škola iz Beograda predstavljen tenis. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu.
Akcija "SPORTOM PROTIV NASILJA" održana je i u Novom Bečeju, a sada su na programu gradovi sa juga Srbije: Novi Pazar (07.oktobar 2014), Prijepolje (10. oktobar 2014) i Nova Varoš (14. oktobar 2014).

U Osnovnoj školi Bratstvo u Novom Pazaru program počinje 7. oktobra 2014. u 11 časova a završiće se u 15:30 i učestvovaće deca od prvog do četvrog razreda.

Deci će pored teniske obuke biti uručeni pokloni za koje se pobrinula kompanija NIS.

NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i negovanja mladih talenata.