Troicki: Nikada se nisam predavao

Datum objave: 02.02.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Dejvis kup reprezentacija Slovačke povela je u Kraljevu protiv Srbije 2:0. Prvo je Miomir Kecmanović izgubio od Lukaša Klajna 7:6(7:2), 6:2, da bi Dušan Lajović pao protiv Aleksa molčana posle preokreta u drugom singlu - 6:4, 2:6, 0:6.
 
Oba meča, iako nisu trajala isto, počela su na identičan nalin. Srpski teniseri dolazili su prvi do brejka, Lajović je to uspeo da materijalizuje osvajanjem prvog seta, dok je Kecmanović pao u taj-breku.
 
Nastavak oba meča protekao je u znaku slovačkih tenisera Klajna i Molčana, pa tako Srbija ide sa nejnepopularnijih 0:2 na pauzu posle prvog dana.
 
 
- Nikada se nisam predavao, pa to neću da uradim ni sada. Pokušaću da prenesem mojim igračima da pokažu sutra tu borbenost, da pokažu da imaju ono, i da probaju da preokrenu. Razočaran sam što je pred našom publikom 2:0 za protivnika. Ali, nemamo mogućnost za kombinovanje i verujem da i Kecmanović i Lajović mogu bolje od ovog što su pokazali danas - kritičan je bio Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.
 
Miomir Kecmanović nije štedeo sebe.
- Nadam se da ću sutra da budem u prilici da se revanširam kraljevačkoj publici, jer danas nisam bio na nivou koji zaslužuju. Jednostavno, u ključnim trenucima rival je pogađao sve, to nisam očekivao i doživeo sam poraz. Moramo da se izdignemo, jer se igra do trećeg poena - poručio je Miomir Kecmanović.
 
 
Ni Dušan Lajović nije tražio alibi.
- Počelo je dobro, a posle prvog seta sam jednostavno bio u podređenom položaju i nisam uspeo da se izdignem. Verujem da je sutra novi dan i da možemo sve da peokrenemo, iako je 2:0 za protivnika - rekao je Dušan Lajović.