Školarci iz Kosovske Mitrovice učestvovali u akciji “Sportom protiv nasilja ”

Datum objave: 27.02.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa
 

Na edukativan, zdrav i zabavan način deca  iz Osnovne škole „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici  imali su priliku  da se upoznaju sa teniskim čarima u okviru akcije „Sportom protiv nasilja“ koja se organizuje uz podršku kompanije  NIS ,  Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

Radost  na licima mališana iz Kosovske Mitrovice,  koji su uz pomoć mini reketa i laganih loptica prilagođenih njihovom uzrastu učili prve korake tenisa, upotpunili  su i pokloni koje je obezbedila kompanija  NIS. U okviru  svog programa „Energija sporta“ i kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a, NIS se  aktivno uključio u promociju zdravog života i animiranje mladih talenata.

Program “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – poznat i kao Mini tenis, namenjen je deci školskog uzrasta, a cilj je  da pored škole tenisa, promoviše  sportske vrednosti, kulturu nenasilja i  fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

 U  akciji „Sportom protiv nasilja“  od oktobra prošle godine  do sada  učestvovalo je više od 10 000 đaka iz 17 gradova u Srbiji, a akcija se uspešno nastavila i u 2015 godini. Teniski karavan je u ovoj godini  obišao Valjevo, Topolu, Sombor , Kanjižu i Kosovsku Mitrovicu, a biće održan i  u drugim gradovima  širom Srbije.