Selektor Troicki objavio spisak igrača za meč protiv Norveške

Datum objave: 04.01.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Mesec dana deli nas od meča koji će Dejvis kup selekcija Srbije odigrati u Oslu kao gost reprezentaciji Norveške u okviru kvalifikacija Svetske grupe 2023. Meč za plasman u grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. između Norveške i Srbije na programu je 3. i 4. februara u hali “Oslo Tenis Arena” na brzoj podlozi (hard – Plexipave). 
Prijava timova stigla je danas na adresu ITF-a (Međunarodne teniske federacije), a selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki odlučio se za sledeći sastav u meču protiv Norveške: Miomir Kecmanović (29. na ATP listi u singlu), Filip Krajinović (54), Laslo Đere (70), Hamad Međedović (255) i Nikola Ćaćić (67. Na ATP listi dublova). 
“Idemo na gostovanje Norvežanima. Nismo dugo igrali meč u februaru, odnosno na samom početku sezone, još od 2019. kada smo bili gosti u Uzbekistanu. Žreb nas nije milovao, dao nam je jakog protivnika, posebno ukoliko za njih bude igrao njihov najbolji teniser Kasper Rud. Odlučio sam se za ovaj sastav, koji je skoro isti tim sa kojim smo igrali grupnu fazu Svetske grupe prošle godine u Valensiji, sa tim što će prvi put u sastavu Dejvis kup tima Srbije biti i naš najperspektivniji mladi teniser Hamad Međedović. Ovaj put ćemo na put bez najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića za kojeg verujemo da će nastaviti njegov zlatni niz osvajanja gren slem trofeja, posebno u Melburnu gde je rekorder sa devet gren slem titula i gde će se ove godine boriti za deseti po redu na terenima Australijan Opena, 22. gren slem trofej u karijeri. Svi naši igrači, osim Hamada, će igrati gren slem u Australiji, želim im da što duže ostanu u turniru, da zabeleže što bolje partije i rezultate i da se iz Melburna vrate bez povreda, zdravi i spremni za Norvešku. Verujemo da ćemo odigrati sjajan meč u Oslu i plasirati se u grupnu fazu Svetske grupe 2023. kada očekujemo da nam se priključi i Novak. Imamo mlad, jak, uvek jako motivisan tim kada se igra za Srbiju i verujemo da će to biti sjajna nedelja za nas i da ćemo iz nje izaći sa ulaznicom u mečeve koji su na programu u septembru u Svetskoj grupi” – istakao je selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki. 
Dejvis kup kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Svetske grupe  obuhvataju 12 susreta, koji će se igrati u petak 3. i subotu 4. februara ili u subotu 4. i nedelju 5. februara 2023. Svaki susret se sastoji od dva meča u singlu prvog dana i meča u dublu nakon čega slede dva meča u singlu drugog dana. Pobednici iz kvalifikacija 2023. plasiraće se u finale 2023, gde će se pridružiti šampionima i vicešampionima 2022. kao i dvema reprezentacijama koje su dobile “vajld karte”. Grupna faza finala Dejvis kupa održaće se u nedelji koja počinje 11. septembra 2023.
Parovi kvalifikacija (februar 2023): Hrvatska – Austrija, Mađarska – Francuska, Uzbekistan  - SAD, Nemačka – Švajcarska, Kolumbija – Velika Britanija, Norveška – Srbija, Čile – Kazahstan, Južna Koreja – Belgija, Švedska – BiH, Holandija – Slovačka, Finska – Argentina, Portugal – Češka Republika.