Selekcije Srbije (do 12) u Budimpešti na pripremama sa Mađarskom

Datum objave: 16.02.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Vinter kupovi za selekcije u konkurenciji do 12 godina u 2023. neće biti odigrani i tim povodom Srbija i Mađarska su rešile da se udruže i odmere snage na terenu. Muška i ženska reprezentacija Srbije u konkurenciji do 12 godina otputovala je u Budimpeštu na zajedničke pripreme, a zatim i prijateljski meč sa rivalima i prijateljima iz Mađarske, što će veoma značiti kako našim mladim snagama tenisa, tako i komšijskim. Konkurencija do 12 godina predstavlja ulazni period na međunarodnu scenu svim igračima i veoma je važno da se u tom periodu teniskog odrastanja i kalenja mladi takmičari što više susreću i odmeravaju snage sa konkurencijama iz celog sveta. 
Zajedničke pripreme će trajati od 16. do 20. Februara 2023. u Nacionalnom trening centru Teniskog saveza Mađarske.
 Muški tim Srbije čine: Dimitrije Gligorov, Petar Travica, Petar Jurišić, Jovan Panić, prevođeni trenerom Veljkom Barjaktarovićem. 
 Ženski tim Srbije čine: Nina Tepić, Lara Milićić, Mina Bačanin, Jana Prica, prevođene trenerom Slobodanom Rankovićem. 
 ”Svako dete kada krene ovim putem, kada izabere da mu tenis bude životni poziv, mašta i ima za cilj da osvaja turnire, državna prvenstva, ali i da obuče nacionalni dres i predstavlja svoju zemlju. Selekcije do 12 godina su upravo taj trenutak kada se taj prvi san ostvari, prvi put doživi da se igra za svoju zemlju u dresu svoje zemlje i to ostaje zauvek u srcu i sećanju svakog igrača. Pripreme i mečevi koje ćemo imati u Budimpešti značiće mnogo svim kako našim, tako i reprezentativcima našeg domaćina i biće ovo jedno prelepo iskustvo koje nikada neće zaboraviti” – rekao je trener Ranković.