Selekcija Srbije odradila prvi trening u Antaliji - BILI DŽIN KING KUP I grupa Evro-afričke zone (Antalija 10. i 15. april 2023)

Datum objave: 08.04.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup selekcija (ex Fed kup) Srbije doputovala je u Antaliju gde će od 10. do 15. aprila 2023. odigrati kvalifikacione mečeve u okviru I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej of za plasman u kvalifikacije za popunu Svetske grupe.
 
Najbolju žensku tenisku seniorsku selekciju Srbije na takmičenju u turskom letovalištu Antalija predstavljaće Aleksandra Krunić (127. na WTA listi u singlu), Olga Danilović (136), Lola Radivojević (266), debitantkinja u BJK kup timu Srbije Mia Ristić (412) i Katarina Kozarov (493) pod vođstvom selektora Dušana Vemića.
 
Teniska akademija Megasaraj u turskom letovalištu Antalija ugostiće 11 ženskih teniskih reprezentacija od 10. do 15. aprila u okviru takmičenja I grupe Evro-afričke zone 2023. gde će se za plasman u plej of za ulazak u kvalifikacije za plasman u Svetsku grupu boriti i najbolji tim Srbije. 
Bili Džin King kup I grupe Evro-afričke zone u Antaliji biće odigran po round robin sistemu. Pored Srbije u dve grupe od kojih će jedna brojati pet i druga šest timova takmičiće se i nacionalne selekcije: Bugarske, Hrvatske, Danske, Egipta, Mađarske, Letonije, Holandije, Norveške, Švedske i domaćina, Turske.
 
Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuje prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman Svetsku grupe, a dve poslednjeplasirane ispadaju u II grupu Evro-afričku grupu.