Šabac ugostio akciju „Sportom protiv nasilja”

Datum objave: 15.10.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcija „Sportom protiv nasilja” nastavlja da živi i novu školsku 2015/16. godinu. U organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grupe za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i Ministarstva omladine i sporta u školskoj 2014/15 godini akcija “Sportom protiv nasilja” je obišla 29 gradova Srbije i u njoj je učestvovalo oko 17 000 dece. Na edukativan, zdrav i zabavan način osnovci širom naše zemlje upoznali su se prvim koracima tenisa.
Prva stanica „teniskog karavana” - Sportom protiv nasilja, u novoj školskoj godini bio je grad Vranje. Nova destinacija u kojoj smo prezentovali mini
tenis i vitešku poruku koju ovaj sport šalje, a to je da na kraju teniskog dvoboja oba aktera jedan drugom čestitaju, rukuju se na mreži i time pokažu dostojanstvo, plemenitost u ovoj igri, jer su svi pobednici, nema poraženih, bio je grad Sabac i OŠ "Nada Jeličić". 
Nastavljamo obilazak cele Srbije, sve do juna 2016, a naredni grad koji ćemo posetiti je Prokuplje.
Kompanija NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru korporativne strategije “Budućnost na delu” na ovaj način se aktivno uključila kao partner Teniskog saveza, u promociju zdravog života i animiranja mladih talenata.