ŽREB I RASPORED MEČEVA FED KUP SUSRETA SRBIJA - RUSIJA

Datum objave: 05.02.2010. // Kategorija: Vesti

 

BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš ocenio je da danas objavljeni raspored mečeva u susretu sa Rusijom u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa neće imati presudan uticaj na konačan ishod duela.
"Nije toliko bitno ko igra prvi. Možda će samo Ani biti lakše", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare posle žreba kojim je odlučeno da duel Srbije i Rusije počne sutrašnjim susretom Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove u 16 sati.

"Očekujem dobar meč svakako", dodao je Vraneš, koji je na pitanje kojim bi rezultatom bio zadovoljan posle prvog dana takmičenja odgovorio u šaljivom tonu.

"Bio bih zadovoljan vođstvom od 2:0. Ipak, verovatno će biti neizvesno do samog kraja", istakao je srpski selektor.

Duel Ivanovićeve sa četvrtom teniserkom sveta biće njihov sedmi. Ivanovićeva, 23. teniserka sveta, ima bolji učinak u dosadašnjih šest, pošto je na pet mečeva i pobedila.

"Drago mi je što ću igrati prvi meč. Sada znam tačno kada ću izaći na teren. Ali neće biti lako... Ipak, naporno sam radila i osećam se zaista dobro, a i prošle godine sam slavila posle svih mečeva u Fed kupu, iako nisam bila u najboljoj formi", kazala je Ivanovićeva.

Raspored nije bio naklonjen Jeleni Janković, koja će sa Alisom Klejbanovom, igrati drugi meč prvog dana. Potom će sa Kuznjecovom igrati prvi meč nedeljnog programa.

"Već sam Ani rekla da što pre završi meč sa Kuznjecovom, negde do 17.30 da bih i ja mogla da što pre odem na spavanje i odmorim se za nedelju", kazala je nasmejana Jankovićeva, osma teniserka sveta, koja je zbog povrede tek juče stigla u Beograd.

"Sada se osećam dobro, ali videćemo. Daću sve od sebe, boriću se za svaki poen, a videćemo da li će leđa izdržati", rekla je najbolja teniserka Srbije, koja će, kao i Ivanovićeva, imati veliku podršku saigračica sa klupe.

"Ja sam potpuno opuštena, jer verujem u Jelenu i Anu i verujem u pobedu. Biću im najveća moguća podrška", istakla je kroz osmeh 18-godišnja Bojana Jovanovska, koja će kao i Ana Jovanović biti rezerva.

Ruske teniserke bile su mnogo ozbiljnije, iako su se na konferenciji za novinare pre dva dana konstantno smejale.

"Vreme je da se uozbiljimo", pojasnila je Klejbanova, koja je dva meča igrala i sa Anom Ivanović uz polovičan učinak.

Mnogo rečitija nije bila ni Kuznjecova, koja je takođe bolje rezultate ostvarila u duelima sa Jankovićevom nego sa Ivanovićevom. Protiv Jankovićeve igrala je devet mečeva i ostvarila pet pobeda.

"Biće svakako izuzetno teško, ali spremna sam i jedva čekam da meč počne", naglasila je Kuznjecova.

Duelu Srbije i Rusije prisustvovaće i predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF) Franccesko Ricci Biti, koji je kazao da je odabrao da uživo posmatra susret u Beograd jer će to biti najznačajniji i najkvalitetniji meč prvog kola Fed kupa.

Meč Srbije i Rusije završiće se dublom, koji će Ivanovićeva i Jankovićeva u igrati protiv Vere Duševine i Anastasije Pavljučenko.

RASPORED MEČEVA -

Prvi dan takmičenja: subota 06. februar, igraju se dva singl meča, prvi počinje od 16:00 časova, drugi odmah po završetku prvog 

16:00 prvi singl: Ana Ivanović - Svetlana Kuznjecova

sledi drugi singl: Jelena Janković - Alisa Klejbanova  

Drugi dan takmičenja: nedelja 07. februar, igraju se dva singl meča i dubl, od 14:00 časova na programu je prvi singl,
nakon kojeg sledi drugi singl i po završetku drugog singla sledi dubl meč  


14:00 prvi singl drugog dana: Jelena Janković - Svetlana Kuznjecova, sledi drugi singl drugog dana: Ana Ivanović - Alisa Klejbanova

nakon kratke pauze sledi dubl: Janković, Ivanović - Pavljučenko, Duševina