Proslavljeni sportski stručnjak Grič održao seminar za pamćenje u TC Novak

Datum objave: 08.12.2015. // Kategorija: Domaća scena

Kondicioni trener najboljeg na svetu- Novaka Đokovića, Austrijanac Gebhard Fil Grič  održao je izuzetan seminar organizovan od strane TSS u TC Novak, a sa ciljem da se naši treneri upoznaju s najnovijim trendovima u pripremi vrhunskih tenisera. Ovaj skup protekao je u izuzetnoj atmosferi, a predavač  je uverio sve zainteresovane da tenis iz godine u godinu napreduje, zahvaljujući najviše stručnjacima koji brinu o teniskoj igri, ali i fizičkoj pripremljenosti igrača.

A ko je najpozvaniji da svoja iskustva prenese sledbenicima, ako ne kondicionalni trener najboljeg na svetu – našeg Novaka Đokovića. Iz stručnog ugla, svoja iskustva i znanje približio je prisutnim trenerima Grič, koji je u veoma nadahnutoj prezentaciji pokazao najsavremenije trendove kondicione pripreme igrača, posebno onih koji iz juniorske konkurencije prelaze u seniorsku, odnosno prelaz u profi vode. Pristuni treneri mogli su da čuju puno novih načina u radu i pripremi igrača koji su direktno povezani iz Gričovog iskustva u radu sa Novakom, kako iz oblasti biomehanike tako i fizičke pripreme. Ovo je bilo uvodno predavanje ovog proslavljenog stručnjaka, a tokom 2016. Grič će kroz još nekoliko poseta Srbiji sve važne teme detaljnije obrazložiti.

U TC Novak prisustvovao je veliki broj naših trenera, preko 80 iz cele Srbije, a među prisutnima bili su sadašnji i bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović i Dejan Petrović, ali i mladi i perspektivni igrači, kao i oni iskusniji koji su se otisnuli u trenere: Nikola Ćirić, Saša Stojisavljević, Petar Đukić, Boris Čonkić…  

Seminar je otvorio i sve prisutne pozdravio predsednik Teniskog saveza Srbije Mr Mirko Petrović. On je istakao da je ovo veliki korak za razvoj i budućnost srpskog tenisa, kao i razvoj mladih igrača, da je to je put koji ćemo slediti, a ovo je samo prvi u nizu sličnih akcija koji će održati srpski tenis u samom vrhu belog sporta u svetu.

Prezentaciju sa predavanja Gebharda Fil Griča možete preuzeti ovde