Prokuplje ugostilo akciju „Sportom protiv nasilja”

Datum objave: 04.11.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcija „Sportom protiv nasilja” nastavlja da živi i u školskoj godini 2015/16. godini. U organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Grupe za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja) i Ministarstva omladine i sporta, škola tenisa organizovana je danas u Osnovnoj školi “9. oktobar” u Prokuplju.

Prva stanica „teniskog karavana” - Sportom protiv nasilja, u ovoj školskoj godini bio je grad Vranje, zatim Šabac. Nastavljamo obilazak cele Srbije, sve do juna 2016, a naredni grad koji ćemo posetiti je Aranđelovac.

U školskoj 2014/15 godini akcija “Sportom protiv nasilja” je obišla 30 gradova Srbije i u njoj je učestvovalo oko 18 000 dece. Na edukativan, zdrav i zabavan način osnovci širom naše zemlje upoznali su se sa prvim koracima tenisa.

Kompanija NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru korporativne strategije “Budućnost na delu” se aktivno uključila kao partner Teniskog saveza, u promociju zdravog života i afirmacije mladih talenata.