Profi prvenac Ristićeve u Vrnjačkoj Banji

Datum objave: 21.08.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mia zlatom sija! Zlatna kometa srpskog tenisa, 16 – godišnja Mia Ristić upisala je njen profi prvenac na najlepši mogući način, trijumfom na turniru u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 25000 dolara. 
Višestruka šampionka Srbije, aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji do 16 pojedinačno i vicešampionka ekipno, leto 2022. provodi radno i na pobedničkom talasu, konstantno podižući lestvicu uspeha. Nakon briljantnih partija u nacionalnom dresu na šampionatima Starog kontinenta Ristićeva se uputila na profesionalni turnir u srce Šumadije gde je još jednom dokazala da je stovrena za velika dela. 
Profesionalni turnir Vrnjačka Open 2022. dobila je kraljicu u liku i delu mlade i velike zvezde srpskog tenisa u usponu Mie Ristić koja je do trijumfa stigla nanizavši pet fantastičnih pobeda u kojima su pale i prvi i drugi nosioci ovog takmičenja. Najpre je Mia u polufinalu izbacila prvu kosturašicu turnira 285. igračicu sveta Sadu Nahiman iz Burundija 7:6(3), 7:5. Pre toga eliminisala je i Holanđanku Stivens, Italijanku Kolmegnu, u prvom kolu pregazila je i osmog nosioca Ukrajinku Strakhovu, dok je u samom finalu napravila veleobrt pobedom nad Rumunkom Kristinu Dinom protiv koje je gubila treći set 2:5, ali je na kraju iskovala pobedu rezultatom 0:6, 7:5, 7:5 i time stigla do prve profesionalne titule u karijeri. 
Mia je nakon medalja koje je osvojila za Srbiju na Evropskim prvenstvima pre samo dve nedelje istakla da je njen cilj osvajanje svetskog trona na WTA sceni i obaranje rekorda po broju osvojenih gren slem trofeja, da je to njen san i cilj i da sa tim mislima leže, ustaje i provodi dane. Rezultatima koje neprestano niže potvrđuje svoju viziju. 
“Profi titula u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 25000 dolara sa mojih 16 godina i tri meseca je dobar znak da sam na dobrom putu da postanem najbolja na svetu. Sada čekam “vajld kard” za naredni turnir u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 60000 dolara gde takođe želim da prikažem moj najbolji tenis i vratim se kući u moj Bor sa šampionskim peharom, kao što ću učiniti i sada” – zaključila je Ristićeva nakon trijumfa u prestonici lekovitih izvora Srbije.