Pripreme juniora u Doboju i Vinkovcima

Datum objave: 15.07.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mlade teniske juniorske snage u konkurenciji do 12 godina iz pet zemalja: Italije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Srbije od 13. do 17. jula 2022. nalaze se na zajedničkim pripremama na dve lokacije uoči starta Letnjih ekipnih prvenstava Starog kontinenta. 
Muški timovi mišiće “španuju” u Doboju (Republika Srpska), dok u Vinkovcima (Hrvatska) formu bruse devojčice.
 
Selekciju Srbije na pripremama za Letnji evropski šampionat 2022. u konkurenciji devojčica čini sastav: Andrea Lola Popović, Marija Đukić i Ena Ilić, predvođene trenerom Silvijom Hegediš. 
Muški tim Srbije na pripremama u Doboju čine: Stefan Mojsejev, Pavle Stojiljković i Luka Opačić, predvođeni trenerom Veljkom Barjaktarovićem. Muški tim Srbije imao je priliku da se druži i sa najboljim teniserom Srbije u istoriji, osvajačem 21 gren slem titule, osvajačem tek završenog Vimbldona koji je ovo takmičenje pokorio sedmi put, četvrti put u nizu, Novakom Đokovićem tokom njegovog učešća na egzibicionom meču u BiH. 
 
Kvalifikacioni turniri za Letnje ekipno prvenstvo Evrope 2022. u konkurenciji do 12 godina na programu su od 21. do 24. jula 2022. Devojčice će se takmičiti u mestu Gdinia (Poljska), dok će dečaci plasman u završni turnir tražiti kroz mećeve u Foksaniju (Rumunija). 
 
Finalni turnir za devojčice zakazan je za period od 4. do 7. avgusta u fransuckom Ažaksio, dok će se dečaci za evropski tron boriti u istom priodu, ali u mestu Dižon.