Premijerno izdanje Zadar Opena Nikoli Milojeviću

Datum objave: 28.03.2021. // Kategorija: Domaća scena
 Prvo izdanje ATP čelendžera “Zadar Open” pripalo je Dejvis kup reprezentativcu Srbije Nikoli Milojeviću nakon potpuno izjednačenog finalnog meča u kojem je odluka pala u tajbreku trećeg seta. Treći nosilac turnira slavio je protiv bugarskog tenisera Dimitra Kuzmanova nakon tri sata i deset minuta igre rezultatom 2:6, 6:2, 7:6 (5), čime je Milojević osvojio treći singl trofej u karijeri na turnirima tog ranga.
 “Kad se meč odlučuje u tajbreku trećeg seta rasplet može biti ovakav ili onakav, pobeda može otići na jednu ili drugu stranu. Bilo je dosta uspona i padova u trećem setu, za razliku od prva dva: došlo je jednostavno do ‘fizičkog momenta’, jer smo dugo igrali. Zadovoljan sam što sam se uspeo vratiti, nakon zaostatka 2:4 u trećem setu”, rekao je 148. teniser sveta. 
U trećem setu Milojević je zaostajao 2:4, a zatim poveo 6:5 uz servis i činilo se da je pobeda na dohvat. Nije bilo tako. 
“U tenisu se čovek ne sme brzo razočarati, jer inače ništa neće napraviti. Nisam se nervirao zbog toga, nego sam se ponovno fokusirao.” 
Kuzmanovu je ovo bilo prvo finale na turnirima ovog ranga. Do sada najbolji rezultat mu je bilo polufinale, ali visina njegovog tenisa tokom celog turnira u Zadru, pa i u finalu, bila je daleko veća od sadašnjeg 274. mesta na ATP listi u singlu. 
“Finale je moglo završiti drugačije, izgubio sam za jedan poen, ali najvažnije je da sam se borio do kraja i da se nisam predao. To mi je najvažnije”, rekao je Kuzmanov i dodao: “Nikola je realno imao više mogućnosti za pobedu, servirao je za meč. Zadovoljan sam turnirom, kad sam došao u Zadar nisam očekivao da ću biti u finalu.” 
Pobedniku turnira pripalo je 80 bodova i 6190 evra, a finalisti 48 bodova i 3650 evra.
 
Foto: Željko Vrcelj/Humans of Zadar