Predavanje Gebharda Griča za kondicione trenere

Datum objave: 30.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

U okviru trening kampa Srbija Junior tima koji se održava na terenima TC "Novak" u Beogradu u konkurencijama od 12 do 18 godina, održan je i niz predavanja eminentnih stručnjaka iza raznih oblasti vezanih za rad sa igračima. Za teniski deo zadužen je italijanski stručnjak Renzo Furlan, koji je od skora Šef stručnog štaba juniorskih selekcija TSS. Pored njega, drugi put u sezoni 2016. stručno predavanje održao je i kondicioni trener najboljeg teniseta sveta Novaka Đokovića, čuveni sručnjak iz Austrije Gebhard Grič. 
Grič je iskustva iz svoje prebogate radne istorije izneo kondicionim trenerima iz Srbije koji rade sa najboljim mladim igračima koje naša zemlja ima. Ukazao im je na novitete u ovoj oblasti rada sa igračima, kao i neke činioce koji sačinjavaju kvalitetan kondicioni trening, čiji krajnji efekat treba da bude pozitivan, odnosno vrhunski rezultat. 
Predavanje je proteklo u izuzetnoj atmosferi, a Grič je uverio sve zainteresovane da tenis iz godine u godinu napreduje, zahvaljujući najviše stručnjacima koji brinu o teniskoj igri, ali i fizičkoj pripremljenosti igrača.