Počeo prvi turnir za decu do 10 godina u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”

Datum objave: 15.05.2023. // Kategorija: Domaća scena
Prvi turnir iz serije za devojčice i dečake uzrasta do 10 godina počeo je na terenima Teniskog kluba Crvena zvezda 13. maja. Seriju od osam turnira organizuje Teniski savez Srbije u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”.
 
Prvog dana takmičili su se Zeleni i Crveni nivo, a nedelja je rezervisana za nastavak Zelenog i Narandžasti nivo. Ukupan broj učesnika biće do 150 devojčica i dečaka. 
 
Na svečanom otvaranju govorili su predsednik UO Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović, direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović, generalni direktor kompanije DDL, sponzora Crvene zvezde, Jevgeni Atamančuk i Ana Jovanović autor programa “Putem šampiona” Novak Đoković fondacije.
 
“Ovo je početak novog veka tenisa u Srbiji, a tenis je u prvom veku postojanja podario, pored mnogih uspeha i najboljeg sportistu ne samo ove države, već najboljeg tenisera sveta. Tenis i sport treba da pomognu da deca odrastaju zdravo i da se igraju. Najveći uspeh turnira nisu pobede i porazi već osmesi. Što više radosti u dečijim očima, to je naša pobeda, to su naši poeni”, rekao je Mirko Petrović, predsednik UO TSS. 
 
Direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović bio je kratak:
“Zvezdu ne treba posebno predstavljati. Važno je da ste se ovde okupili i da vam svaki naredni turnir bude lep. Crvena zvezda kao organizator teži da obezbedi idealne uslove za sve učesnike i raduje se novim zvezdama koje prave danas prve teniske korake”.
 
Kompanija Data-drajven lab je generalni sponzor TK Crvena zvezda.
“Naša kompanija podržava sportiste u mnogim oblastima i posebna nam je čast da smo deo priče za oblikovanje nove teniske generacije u Srbiji. Želim da čestitam svima na nopoj seriji turnira za decu, koja podržava i roditelje i takmičare, kako bi se najbolje prilagodili izazovima profesionalnog sporta”, rekao je Jevgeni Atamančuk.
 
Ispred Novak Đoković fondacije govorila je autor programa “Putem šampiona”, bivša reprezentativka Srbije Ana Jovanović.
“Zahvalni smo Teniskom savezu i Crvenoj zvezdi na partnerstvu i za mogućnost da budemo deo ove lepe priče. Radujemo se druženju i verujemo da će ovo doneti mnogo benifita kako roditeljima, tako i mladim igračima”. 
 
Projekat “Novi vek srpskog tenisa” počinje serijom dečjih turnira za učesnike do 10 godina, koji će biti održani u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Čačku i Nišu. Organizatori turnira su Teniski savez Srbije i klubovi Crvena zvezda, Spartak, Akademija Tipsarević, TAŽ, Sloboda, Partizan, Elit i Centar Novak. 
 
Finalni turnir je na programu 23. i 24. septembra na terenima Teniskog centra Novak. Planirano je da serija dečijih turnira postane tradicionalna manifestacija i da se konstantno povećava broj domaćina i klubova učesnika.
 
 
Teniski savez Srbije