Počeo Kup Srbije - Zeleni nivo

Datum objave: 03.06.2023. // Kategorija: Domaća scena
Borba za prve trofeje u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa” je počela. Na Kupu Srbije za Zeleni nivo takmiče se najbolji mladi teniseri i teniserke uzrasta do 11 godina iz sva četiri regionalna saveza. Najbolji predstavnici regionalnih saveza Šumadije i Zapadne Srbije, Istočne Srbije, Vojvodine i Beograda odigrali su prve mečeve na terenima Teniskog centra Bejzlajn u Beogradu.
U organizaciji Teniskog saveza Srbije i kluba Fer-plej, uz nesebičnu pomoć Teniskog saveza Beograda, upisani su značajni rezultati u pravom, profesionalnom ambijentu u Košutnjaku.
Kup Srbije svečano je otvorio predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović.
“Mi smo ovde već svi pobednici. Svaki vaš osmeh za nas je pobeda. U novom, drugom, veku srpskog tenisa, naš akcenat u radu je stavljen na najmlađe. Baš na tenisere i teniserke do 10 godina. To je zbog toga da bi baš vi, kroz nekoliko godina, krenuli koracima starijih kolega i da iz sveg srca navijamo za vas na nekom od grend slemova”, poručio je Mirko Petrović.
Podela trofeja očekuje se po završetku finalnih mečeva u ponedeljak između 14 i 15 časova, kada će najboljima biti uručeni pehari.
Teniski savez Srbije pokrenuo je projekat "Novi vek srpskog tenisa". U 101. ulazimo sa ključnim ciljevima:
  • Aktuelizovanje najbolje sportske tradicije, podrška razvoju baze srpskog tenisa (stvaranje uslova za privlačenje većeg broja početnika i selekciju
novih talenata).
  • Pomoć profesionalnim klubovima u potrazi za resursima za razvoj potencijalnih vrhunskih sportista.
  • Osnaživanje teniskih klubova i akademija iz Srbije u cilju privlačenja igrača iz drugih zemalja i učvršćivanje statusa i autoriteta Srbije na teniskoj mapi Balkana, Evrope i sveta.
Projekat će se sastojati od serije sportskih i edukativnih događaja, namenjenih stručnoj i široj publici. Tokom projekta vodiće se računa i o promovisanju ideje odgovornog sporta - svestranog pristupa pitanjima ekologije u organizaciji takmičenja, borbe protiv nasilja i za fer-plej u sportu, podrške zdravom načinu života i ishrane. U tome značajnu ulogu ima i takmičenje najmlađih, kao i serija turnira baš organizovana za njih na Crvenom, Narandžastom i Zelenom nivou.
Kup Srbije za Zeleni nivo je prva prilika za prvu borbu za trofeje.