Pobede Đokovića i Troickog za uspešan dan srpske reprezentacije! Srbija vodi sa 2:0 protiv Španije

Datum objave: 07.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U prvom meču Srbije protiv Španije,naš najbolji reket Novak Đoković pobedio je sa 3:0 Alberta Ramosa. Pred punom halom “Aleksandar Nikolić” navijači su uživali u dominatnoj igri srpskog igrača, koji je nagovestio da se vraća u prepoznatljivu formu. U prilog tome govori samo jedna brejk lopta Ramosa tokom celog meča koju  nije iskorisito.
Na početku prvog seta videlo se da je Novakova povreda prošlost i da je raspoložen za igru. Oba tenisera ušla su u meč sigurnim servisima. Đoković je pritiskao Ramosa odličnom igrom sa osnovne linije i pravoremenim izlascima na mrežu. Na na 2:2 pravi prvi brejk u meču koji potvrđuje svojim servisom. Držao je Novak prednost do kraja seta, koji osvaja sa 6:3.
Drugi set počeo je u istom ritmu, Đoković prvi prvi brejk i dominatnim servis gemom osvaja i drugi set. Treći set bio je čista formalnost. Činilo se da se španski igrač predao, Novak je nastavio sa odličnim servisima i dominatno osvojio poslednji set za prvi bod Srbije. 
Nakon meča Alberto Ramos je rekao da je Novaka sa ovakvom igrom gotovo nemoguće dobiti. Tokom celog meča nije uspevao da pronaće svoj ritam, tako da se sada okreće meču sa Viktorom Troickim.
Na konferenciji za medije Novak je došao vidno raspoložen. “Veoma sam zadovoljan svojom igrom, kada ovako dobro serviram osećam se komotno da prvi napadnem i preuzmem inicijativu. Danas sam servirao najbolje u poslednjih možda I pet meseci” – rekao  je Đoković.
SRBIJA : ŠPANIJA – 1:0
NOVAK ĐOKOVIĆ - ALBERTO RAMOS – 3:0 ( 6:3 6:4 6:2)
 
U drugom meču prvog takmičarskog dana Viktor Troicki ostvario je pobedu protiv španskog tenisera Pabla Karenja Busta. Viktor je odigrao jedan od najboljih mečeva ove godine, dominirao je servisima i u potpunosti nadigrao španskog reprezentativca.
Još u prvom setu Viktor je nametnuo svoj stil igre, precizni servisi i diktiranje igre forhendom. U svakom setu bio mu je dovoljan po jedan brejk da Srbiji donese nov poen za konačnu pobedu od 3:0 u setovima.
“I Novak i Viktor odlično su servirali tokom svojih mečeva. Sjajan teniski dan je iza nas i ponosan sam na svoje igrače. Publika je bila odlična i zahvaljujemo joj se na podršci. Očekujemo da nas podrži i narednih dana, i da možda već sutra proslavimo pobedu i plasman u sledeću rundu,” rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić. 
Končita Martinez, selektor Španije, izjavila je da još ništa nije gotovo. Kada igrači igraju ovako dobro na domaćem terenu i serviraju preko 200 km na sat, onda malo šta možete da uradite. Okrećemo se sutrašnjem meču koji moramo dobiti ukoliko želimo pobedu.
SRBIJA : ŠPANIJA – 2:0
VIKTOR TROICKI : PABLO KARENJO BUSTA – 3:0 ( 6:3 6:4 6:3)