Pobeda Tipsarevića

Datum objave: 16.02.2010. // Kategorija: Vesti


Sjajan start srpskog asa Janka Tipsarevića na turniru iz čelindžer Tretorn Serije - Gemax Openu 2010. koji se ove nedelje igra u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H (hospitaliti – plaćen smeštaj tenisera). U prvom kolu Tipsarević je lako i ubedljivo došao do pobede nad teniserom iz Nemačke Simonom Štadlerom koji je do glavnog takmičenja stigao kroz kvalifikacije. Prvi nosilac Gemax Opena 2010. Tipsarević plasman u drugu rundu takmičenja obezbedio je posle 6:3, 6:4.  

Već na startu prvog seta Janko je napravio brejk za vođstvo od 2:0, u nastavku stigao do 4:1. Kod rezultata 4:2 Simon je imao brejk loptu, koju je Janko as udarcem uspeo da neutrališe, a zatim još jednim asom dođe do prednosti od 5:2. U narednom gemu Tipsarević je servirao za set koji rešava u svoju korist rezultatom 6:3.
U drugom setu prvi do brejka stiže Nemac i prelazi u vođstvo od 4:2. Janko je odmah uzvratio ribrejkom i u nastavku nije prepustio protivniku ni jedan gem. Drugi set Jako uzima rezultatom 6:4 i time stiže do drugog kola ovog takmičenja.

- Generalno gledano od početka pa do kraja meča uspeo sam da uradim što sam zacrtao.  Imao sam mali pad koncentracije u drugom setu, ali sam brzo uspeo da se vratim i završim meč.  Da sam favorit na ovom turniru - jesam, ali videćemo...Ne razmišljam o finalu, nisam imao dosta pobeda u poslednje vreme, tako da idem meč po meč. Ovde imam veliku tremu jer igram pred domaćom publikom i svi od mene očekuju da lagano pobedim, tako da ako ovde uspem da uradim što sam zamislio, da bez pritiska odigram mečeve, mislim da ću to moći uraditi i na većim takmičenjima. Nakon Gemaxa odlazim na turnir u Dubai gde će biti na okupu ceo naš Dejvis kup tim. Bićemo tamo zajedno pred dolazak u Beograd gde nam sledi reprezentativni nastup protiv selekcije Amerike. U toku australijske turneje Rodik i Blejk su nam rekli da neće doći u Beograd, jer im ne odgovara da pred važne turnire u Americi koji su na betonu, ovde igraju na šljaci. Ali mislim da smo i sa njima kao protivnicima i bez njih favoriti, jer mi imamo Zimonjića koji igra najbolji tenis u životu, Novak ima najbolji rang u dosadašnjoj karijeri – kaže Janko koji još uvek oseća povredu ramena koja ga muči još od Vimbldona prošle godine, ali i ističe da mu ne smeta dok je na terenu.

U drugom kolu Tipsarević će snage odmeriti sa Čehom Janom Minarom.

Sreća izadala Ćaćića

Mladi srpski teniser Nikola Ćaćić nije uspeo da se plasira u drugo kolo Gemax Opena 2010. gde ga je čekao zemljak Janko Tipsarević. Član TK Gemax Ćaćić snage je odmerio sa Čehom Janom Minarom koji je do plasmana u narednu rundu stigao pobedom 3:6, 5:7.
Iako je početak meča najavljivao loš dan za Ćaćića, jer je Čeh brzo stigao do vođstva od 3:0, ipak je Nikola uspeo da se vrati u ovaj meč u potpunosti. Izgubio je prvi set 6:3, ali je u narednom bio koncentrisaniji i jači, popustio je kod rezulatata 5:5 kada Minar pravi brejk i već u narednom gemu stiže do pobede.

-Na početku meča nisam bio opušten, a Minar je odmah došao do brejka i poveo 3:0. Pokušao sam da se vratim u ovaj set, ali nisam uspeo dok je moj protivnik sjajno servirao. U drugom setu ušao sam u ritam, imao tri brejk lopte kod rezultata 3:3, ali to nisam uspeo da iskoristim. Zahvaljujem se gospodinu Đorđu Antelju na „vajld karti“ i šansi koju mi je pružio, da igram na ovom turniru i imam priliku da treniram sa ovako dobrim i jakim igračima. Trenutno nemam puno iskustva, nisam se puno takmičio. Imao sam sjajne pripreme u Španiji za ovu sezonu, tamo sam dosta naučio. Tek sad krećem da igram mnogo ozbiljnije, nisam imao puno uspeha pre, sada vreme je da krenem sa pobedama – rekao je Nikola, višestruki šampion države koji će narednih nekoliko nedelja provesti trenirajući na šljaci, a zatim krenuti sa takmičenjem na fjučers turnirima.