Peđin cilj – kvalifikacije za US open

Datum objave: 18.06.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Peđa Krstin je još jedan od „mladih lavova“ srpskog tenisa. Ima ono nešto što krasi velike šampione, ali je, ujedno, momak koji čvrsto stoji s obe noge na zemlji. Iako bi uspesi mogli da ga odvedu na sportsku stranputicu, Peđa se neda. Svestan svojih atributa, još više izvesnih nedostataka u svojoj igri skoro manijakalno radi da te svoje mane iskoreni, postane bolji, uspešniji...Gladan je uspeha, ali do ostvarenja svojih želja ide polako, svestan da, s jedne strane vreme radi za njega, a s druge da mora uhvatiti vetar u pravom trenutku, dok svom snagom duva u leđa.

Prvi deo sezone je za njim. Osvojio je dva fjučersa,  igrao finale dubla na čelendžeru. Zadovoljan? Ne! Smatra da je mogao i morao bolje.

„Prvi deo sezone nije baš protekao onako  kako sam želeo i planirao, naročito onaj rani, prvih par meseci 2015. godine. Povrede koje sam imao počevši od priprema u Dohi pa i kasnije u priličnoj meri su me osujetile da planirano ostvarim. Sada polako ulazim u formu, igram sve bolje, što se vidi po postignutim rezultatima. Imam mnogo motiva da u drugom delu sezone odigram mnogo bolje i kvalitetnije, a ambicije su mi da uđem u 200 najboljih na ATP listi i učvrstim tu poziciju“.

Poslednji uspesu su, međutim, pokazali Peđi šta i koliko može. Samopouzdanje je naraslo, a to je sportistima, posebno teniserima, jako važan segment na putu ka uspehu.

„Posle osvojenog turnira (fjučers, 15.000 dolara) u Libanu i uspeha već na sledećem, kada sam stigao do polufinala, spojio sam nekoliko zapaženih nastupa na mečevima i veoma se radujem zbog te činjenice jer mi ona daje snagu da izdržim na ovom putu. Smatram da imam još mnogo prostora da napredujem, mnogo prostora za rad. Svestan sam da samo istrajnim radom mogu da unapredim svoju igru. Ne zadovoljavam se postignutim. Moram da popravim svoju igru u svim segmentima, uz adekvatnu psihološku i fizičku pripremu. Rečju, hoću i mogu da budem još bolji, konkretniji na terenu, staloženiji i uspešniji“.

Peđa Krstin  je, čini se, na pravom putu. Radi planski, pažljivo bira turnire.

„Plan mi je da odigram čelendžer u Popradu (Slovačka), zatim čelendžer u Milanu, i onda kući na pripreme. U planu mi je još jedan čelenđžer, a onda ću videti...Ove godine sam postavio i svoj prioritet, a to je plasman na kvalifikacije za US open. Nadam se da ću uspeti“ – zaključio je Krstin.