Održana akcija „Sportom protiv nasilja“ u Ćupriji OŠ "13. oktobar"

Datum objave: 08.05.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa
 
Akcija „Sportom protiv nasilja“ u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, održana je danas u Osnovnoj školi „ 13. oktobar“ u Ćupriji.  Deca uzrasta od prvog do osmog  razreda imala su priliku da na edukativan, zdrav i zabavan način nauče prve korake u igranju tenisa.
 
Pored teniske obuke, deci su uručeni pokloni koje je obezbedila kompanija  NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“. Na ovaj način NIS se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociju zdravog života i animiranja mladih talenata.
 
Program je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja i fer pleja u sportu kao veoma važnom elementu u zdravom razvoju dece.
 
Od početka 2015. godine akcija „Sportom protiv nasilja“ održana je  u Valjevu, Topoli, Somboru, Kanjiži, Kosovskoj Mitrovici, Ćupriji, a do početka letnjeg raspusta biće organizovan i u sledećim gradovima:
 Pirot 11.05. - OŠ "8. septembar",  Zrenjanin 13.05. OŠ  "9. maj", Kuršumlija 18.05. - OŠ "Drinka Pavlović", Bačka Palanka 20.05. - OŠ "Sveti Sava", slede: Aleksinac 25.05, Vršac 27.05, Bosilegrad 01.06, Požarevac 04.06, Vranje 11.06.