Održan tradicionalni Božićni Tennis Europe turnir u TK Crvena zvezda

Datum objave: 15.01.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu održan je tradicionalni Božićni turnir iz kalendara Tennis Europe u konkuredniji devojčica i dečaka do 14 godina. 

U konkurenciji devojčica od teniserki iz Srbije naslov vicešampiona ponela je srpska reprezentativka Dušica Popovski koja je u finalu izgubila od Rumunke Aleksije Tatu 2:6, 5:7. U polufinalu Popovski je bila bolja od Rumunke Ilinke Sagmar 6:4, 6:1, dok je Aleksiji polufinalni meč kod rezultata 6:4, 5:5 predala srpska reprezentativka Gala Ivanović. 

Kod dečaka pobednički pehar osvojio je predstavnik Bugarske Dimitar Kisimov savladavši u finalu predstavnika Crne Gore Skendera Katanu 6:4, 7:6(3). U polufinalu Dimitar je pobedio našeg državnog šampiona Mihaila Topića 1:6, 6:1, 6:0. dok je Katana bio bolji od Francuza Liveta 4:6, 7:5, 6:0. 

U konkurenciji ženskih dublova naslov vicešampiona osvojio je srpski dubl Teodora Vlajić, Emilija Miljković koje su u fonalu zaustavljene od slovačkog para Nela Kurilakova, Kali Supova 5:7, 1:6. 

Već dugi niz godina Božićni turnir u Beogradu za mlade snage tenisa u Evropi znači i početak sezone i proveru u kakvoj spremnosti dočekuju sve ono što im sledi u takmičarskoj godini i koliko su pripreme koje su prošli u periodu pre ovog turnira bile dobre. TK Crvena zvezda uvek sjajan domaćin i mesto gde deca sa radošću dolaze i uživaju u startu nove sezone.