Novi trijumf Olge Danilović

Datum objave: 24.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

  
 
Olga Danilović žari i pali juniorskom svetskom scenom iako ima samo 14 godina. Najbolja juniorka Srbije i jedna od najvećih mladih dana svetskog ženskog tenisa, trijumfovala je na turniru u Almereu u Holadniji gde je u finalu kao prvi nosilac savladala Belgijanku, drugog nosioca Laru Salden 6:4, 3:6, 6:3. Na istom turniru Olga je odigrala i finale dubla u paru sa Slovenkom Kristinom Novak (na slici). 

U poslednjih mesec i po dana Danilovićeva je odigrala četiri ITF turnira (konkurencija do 18 godina) osvojila tri trofeja (Novi Sad, Barselona, Almere) i igrala jedno finale (Lošinj). U 2014. je osvojila ITF prvenac u Skoplju.

Sjajnom serijom rezultata i pobeda Olga je zabeležila skok na ITF listi najboljih juniorki sveta za 650 mesta za samo mesec i po dana. Trenutno je 130. a kada se upušu poeni iz Almerea Danilovićeva će biti među 100 najboljih na svetu.

„Izuzetno sam zadovoljna svim što sam učinila od početka septembra do sada. Veliki broj pobeda, mečeva, ali i poena koji mi donose plasman na juniorski gren slem u Melburnu, moj prvi Australian Open kome se jako radujem. Na turniru u Almereu sam bila sa tatom i ovo je naša prva zajednička ITF titula, meni posebno draga“ kroz osmeh ispunjen srećom kaže  Olga.

Na početku sezone 2015. Olga je izjavila da bi volela bih da ostane u vrhu rang liste do 14 i da što više spusti rang na ITF-u.

„A to mogu samo ako budem dobro igrala na turnirima“ rekla je u januaru 2015. Danilovićeva koja je u ovoj sezoni igrala i finale čuvenog Tarba u Francuskoj (nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14), osvojila državno prvenstvo u konkurenciji do 14, osvojila Tennis Europe turnir u Pančevu (do 16), odigrala i prvi profi turnir (Prokuplje, fjučers), zatim nanizala zlatni niz na ITF sceni.

Olga zbog godina (14) ima limitiran broj turnira na evroskoj i svetskoj sceni koje može odigrati od rođendana do rođendana jer se tako računa ukupan dozvoljen broj turnira.

„Do kraja kalendarske 2015. odigraću i ono što svi juniori najviše vole, turnire na Floridi (Edi Her i Oranž Boul) gde očekujem da nastavim sa dobrim rezultatima, ali pre svega da steknem dragoceno iskustvo igrajući sa najboljim juniorkama sveta“ – zaključila je Olga.

Uz titulu prvaka Srbije do 12 i 14 godina,  najbolje na Tennis Europe listi najboljih juniorki Evrope, sada i najbolje juniorke Srbije, koja će za par dana biti članica top 100 na svetu, Danilovićeva je nema sumnje pravi teniski dijamant. Ovu devojčicu krase izuzetne radne navike, nesvakidašnja sportska inteligencija i potpuna predanost  tenisu. Sve su to uslovi koji vode samo u jednom pravcu - ka vrhu.