NIS otvorena škola tenisa održana u Beogradu

Datum objave: 12.09.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa
NIS i Teniski savez Srbije organizovali su u Beogradu „NIS otvorenu školu tenisa“ čime je zaokružena ovogodišnja sezona besplatne škole tenisa za najmlađe u Srbiji. Na terenima Teniskog centra Novak najmlađi Beograđani imali su priliku da savladaju prve teniske korake uz pomoć stručnih trenera.
 
Besplatni časovi tenisa za najmlađe, realizovani su u okviru NIS-ove korporativne strategije „Budućnost na delu“ koja ima za cilj podršku dečijem sportu, promovisanje zdravog načina života i pravilan razvoj mladih.
Uz korišćenje mаnjih reketа i lаkših lopticа, uz pomoć stručnih trenera, pored obuke, decа su imаla priliku i dа se tаkmiče i osvoje prve medаlje i diplome koje su im ovaj put uručili izvršni direktor TSS za sportska i organizaciona pitanja Dušan Orlandić i predsednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković. 
NIS i Teniski savez Srbije organizovali su tokom jula, avgusta i septembra 2015. godine akciju NIS “Otvorena škola tenisa” za mališane iz Srbije u deset gradova: Subotica, Novi Sad, Kraljevo, Novi Pazar, Zlatibor, Kruševac, Šabac, Bor, Niš i Beograd.
 
Besplatna škola tenisa za najmlađe održana je četvrtu godinu za redom, a u ovogodišnjoj školi tenisa učestvovalo je oko 3000 dece širom Srbije koji su prvi put imali priliku da u ruci drže reket i da se upoznaju sa igrom koja pleni i koja je sve popularnija u svetu.
 
Teniski savez Srbije je ovom akcijom, čiji će se rezultati pokazati u budućnosti, napravio izuzetnu promociju belog sporta i pokazao da nastavlja da ulaže u mlade naraštaje koji će sačuvati mesto Srbije među elitom teniskog sporta.