"NIS otvorena škola tenisa 2014" u Novom Sadu

Datum objave: 20.09.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

U subotu, 20. avgusta, Teniski savez Srbije i kompanija NIS organizovali su u Novom Sadu „NIS otvorenu školu tenisa 2014“.

Na dva mini sportska terena u srcu grada koji je dugo bio centar srpske kulture i time dobio naziv "srpska Atina", a danas je veliki industrijski i finansijski centar srpske ekonomije, univerzitetski grad... deca uzrasta od 6 do 10 godina bila su u prilici da uz pomoć stručnih trenera besplatno nauče prve korake u tenisu, a najboljim mladim teniserima dodeljene su prigodne nagrade.

Tokom avgusta i septembra, NIS otvorena škola tenisa organizovana je širom Srbije.
 
Ovo je treća godina za redom kako Teniski savez Srbije i NIS širom Srbije organizuju akciju „NIS otvorena škola tenisa“. Ova akcija realizuje se u okviru NIS-ovog korporativnog programa „Energija sporta“ koji ima za cilj da podrži dečiji sport, promoviše zdrav način života, ali i profesionalan sport i razvoj mladih. Akcija je naišla na veliki odziv najmlađih.Poslednje okupljanje u Novom Sadu proteklo je iznad svih očekivanja, počev od masovnosti pa do odlične organizacije na opšte odobravanje učesnika, njihovih roditelja i slučajnih prolaznika koji su u centru grada iskoristili priliku da fotografišu spektakularan dogadjaj. Treba istaći da su organizaciju ovog dogadjaja pomogli teniski klubovi iz Novog Sada i regiona, i to je postala praksa koja omogućuje da u samo nekoliko časova tenisa svoje umeće isproba veliki broj mališana.