Nina briljirala u Moskvi

Datum objave: 25.06.2012. // Kategorija: Vesti
ITF MOSCOW (RUS), SLJAKA, JUNIORSKI TURNIR, G3
Nina_STOJANOVIC_2

Mlada srpska juniorka Nina Stojanović odigrala je dva finala na juniorskom turniru Ozerov kup koji se protekle nedelje igrao u prestonici Rusije. Nina je kao četvrti nosilac u polufinalu savladala prvu kosturašicu ovog takmičenja, ruskinju Veroniku Kudermetovu 3:6, 6:3, 6:1, dok je u borbi za trofej izgubila od takođe domaće predstavnice Ksenije Laskutove 5:7, 3:6.
Stojanovićeva je na istom tunriru osvojila šampionski trofej u dublu u paru sa ruskinjom Šarifovom. Kao prvi nosioci Nina i Šarifova su u finalu posle velike borbe bile bolje od para (2) Chikalkina - Nefedova 3:6, 6:2, 10:7.
"Prezadovoljna sam, ovo je za mene veliki uspeh, budući da mi je to bio prvi turnir posle tri i po meseca pauze zbog bolesti i nakon samo tri nedelje treninga.U narednom periodu planiram prvo da povratim fizičku snagu kao pre bolesti i pokušam da nadoknadim ono što sam propustila od marta do juna. Srećna sam i što sam naporan turnir podnela bez problema, mada mi je nedostajalo snage u finalu. Ostaje mi cilj za ulazak u 50 juniorki sveta i
odlazak što pre na prvi gren slem" - rekla je 15 -godišnja Stojanovićeva, koja je na startu 2012. odigrala i polufinale juniorskog turnira u Nju Delhiju.
untitled