NAĐA MLADENOVIĆ I ANJA STANKOVIĆ ŠAMPIONKE REGIONA

Datum objave: 01.02.2021. // Kategorija: Domaća scena
U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) tokom vikenda održalo Prvenstvo regiona Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki u konkurencijama do 12 i do 16 godina. U konkurenciji teniserki, u obe starosne kategorije, šampionske titule su završile u rukama predstavnica Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. 
 
Nađa Mladenović (TAŽ) je osvojila titulu u konkurenciji do 12 godina, ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Ive Stojančić. Rezultat je bio 2:0. U ovoj konkurenciji trećeplasirane su bile Danica Marjanović (TAŽ) i Hana Ilić (TAŽ), a kod tenisera su Radovan Petrović (TAŽ) i Đorđe Pešić (TAŽ) stigli do treće pozicije.   
 
Šampionka regiona do 16 godina je Anja Stanković, teniserka Teniske akademije Živković. Anja je, takođe, u finalu bila bolja od klupske drugarice Anastasije Stoiljković i meč završila sa 2:0. Treća je bila Anastasija Cvetković (TAŽ). Kod tenisera u ovoj konkurenicji titula je izmakla Nikoli Joviću (TAŽ), on je stigao do vicešampionske titule, a treće mesto su podelili Ognjen Milenović (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ). 
 
Važno je napomenuti da su Anastasija Cvetković i Ognjen Milenović ranije tokom januara stigli do vicešampionske titule na PRVENSTVU REGIONA TSIS do 14 godina, a Aleksandar Žikić je i na tom turniru bio treći. Od ostalih tenisera i teniserki niške akademije, značajne rezultate tokom januara su ostvarili i Jevrosima Mitić (TAŽ) i Darija Ilić (TAŽ), bile su treće na PRVENSTVU REGIONA TSIS do 14 godina.