MOZZART FJUČERS 2015. OTVARA SEZONU FJUČERS TURNIRA U SRBIJI

Datum objave: 05.06.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

TENISKI TURNIR U BEOGRADU ZA NOVE ŠAMPIONE SRPSKOG TENISA-

od 8. - 14. juna 2015. TK Olimp

Tradicionalni serijal „fjučers“ turnira u Srbiji za 2015. godinu počinje 8. juna 2015. godine takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, prvi od 14 muških fjučers turnira u Srbiji ovog leta sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. Kvalifikacioni deo turnira počinje 06. juna a glavna nadmetanja u ponedeljak, 08. juna.

 

“Fjučers turniri su od izuzetnog značaja zato što su to turniri na kojima igrači, pre svega, prelaze iz juniorske u profesionalnu karijeru. Tu se stiču ti prvi ATP poeni koji posle omogućavaju nastup na turnirima većih kategorija, čelendžeri i ATP tour, pa onda ovi veliki Grend slem turniri. Svi igrači su prošli ovaj nivo turnira, od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog pa na dalje.Ove godine biće organizovano 14 muških i pet ženskih fjučersa u Srbiji. Mozzart Fjučers je prvi u nizu, posle toga ovoga su Valjevo i Šabac.” - Izjavio je direktor turnira i sportski direktor Teniskog saveza Srbije, Aleksandar Bolić 

Mozzart Open 2015. postao je tradicionalni „fjučers“ koji će deveto leto zaredom ugostiti mlade profesionalce iz zemlje i inostranstva Na ovom turniru nastupiće igrači iz više od 25 zemalja sa svih kontinenata Prvi nosilac ovogodišnjeg turnira je Alexis Musialek (Francuska), koji je 285 na ATP listi a od srpskih tenisera nosioci su i Denis Bejtulahi (5 nosioc) i Dejan Katić (šesti nosioc). Takođe, na profesionalnim turnirima će debitovati i Miomir Kecmanović – 16 godišnji junior koji je trenutno plasiran na 20 mestu svetske rang liste.

Finalni meč u, dublu igra se u subotu 13. juna, a u singlu u nedelju 14. juna 2015.

Finalnom meču u konkurenciji singlova, prethodiće zanimljiv revijalni okršaj između naše poznate spisateljice i jedne od najboljih rekretivaca među poznatima, Mirjane Bobić-Mojsilović koja će nasuprot sebe imati glumca Andriju Kuzmanovića, široj javnosti poznatog po ulozi Milovana Jakšića u filmovima „Montevideo Bog te video“ i „Montevideo, vidimo se!“.

Pored kompanije Mozzart, podršku turniru su pružili i selektor Davis Cup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović i predstavnici Opštine Zvezdara koji su prisustvovali konferenciji.