Milojević na krilima Dejvis kupa do trofeja u Kazahstanu

Datum objave: 26.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Od ranih juniorskih dana, njegove 14. godine trenirao je i bio uz Dejvis kup tim Srbije. Teniski je sazrevao gledajući na delu Dejvis dream tim Srbije koji je osvojio jednu salataru i igrao još jedno finale.  Debi u nacionalnom dresu u najjačoj reprezentaciji doživeo je 3. febuara 2018. pod svodovima niškog Čaira u sudaru Srbije i SAD. 
Pokazalo se da po nekon nepisanom pravilu, odmah nakon Dejvis kupa, naši reprezentativci zablistaju na individualnim takmičenjima, pravilo koje će potvrditi i sam Nikola Milojević. 
„Meč u Nišu protiv SAD nismo dobili, ali smo dobili iskustvo i krila da idemo dalje u sopstvenim karijerama, a ako budemo na individualnom planu odlični biće odlični i za Dejvis kup susrete koji nas u budućnosti očekuju. Bilo je divno družiti se sa kolegama iz reprezentacije, trenirati zajedno, spremati se za izuetno težak zadatak, meč protiv Amerikanaca, ali zadatak iz kojeg smo svi puno naučili. Odmah nakon meča u Nišu uputio sam se u Budimpeštu na čelendžer gde sam stigao do polufinala, dobio par jakih igrača, izgubio treći set 6:4 od Kanađanina Pospišila. Još uvek na krilima i nadahnućem iz Dejvis kupa, otišao sam u Kazahstan i osvojio trofej na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara“ – objašnjava Milojević. 
U oktobru 2017. Nikola je zabeležio najbolji rang u dosadašnjoj karijeri 143. Mesto na ATP listi, trenutno je na 200. poziciji sa velikom tendencijom za dalji napredak. 
„Spreman sam za nove mečeve, izazove i ubeđen da ni novi napredak na ATP listi neće izostati. Za dve nedelje imam turnir u Šenženu, zatim i dva čelendžera u Francuskoj i trudiću se da nastavim u smeru kojim sam krenuo nakon Dejvis kupa. Verujem da u ovoj sezoni mogu naspraviti taj iskorak i ući među sto na svetu i daću sve od sebe da do toga i dođe“ – zaključio je Milojević. 
 Pregršt pobeda, trofeja, priznanja krase biografiju i vitrinu 22 – godišnjeg Nikole Milojevića. Osvajač zlatne medalje na Pojedinačnom Evropskom prvenstvu 2009. i svetski šampion u konkurenciji do 14 godina, zatim i prvi teniser sveta na ITF listi 07. januara 2013. (konkurencija do 18 godina). Za kratko vreme novi biser srpskog tenisa Nikola Milojević vinuo se od prvaka Starog kontinenta do samog svetskog vrha. Nikola je na briljantan način koračao iz sezone u sezonu, a rezultatski bum najavio je još 2008. najavivši dolazak još jednog teniskog čuda od deteta iz Srbije, na Tennis Europe listi zauzimao je poziciju broj 1 i bio je nepobediv. Njegovo ime krasi i trofej (Tarb) na kome su imena današnjih velikih planetarnih zvezda Španca Rafaela Nadala, Francuza Rišara Gaskea i drugih. Nikola je 26. januara 2009. poneo titulu najboljeg u Tarbu na nezvaničnom prvenstvu sveta u konkurenciji do 14 godina. Sezonu 2009. započeo je osvajanjem titule državnog prvaka na dvorankom prvenstvu održanom u Novom Sadu, nastavio a titulom u Boltonu – prva kategorija u konkurenciji do 14, a zatim je na listu trijumfa dodao i pobedu u Tarbu na najprestižnijem turniru na svetu za konkurenciju do 14 godina. Nikola je ostao ne poražen kako na domaćoj, tako i svetskoj sceni u uzrastu do 14 godina. 
Zlatni niz Nikola je nastavio 26. jula 2009. na Pojedinačnom prvenstvu Evrope koje je održano u češkom gradu Pilzen gde je osvojio zlato za Srbiju. Usledile su godine protkane titulama i velikim rezultatima koje je iskovao Milojević širom planete. Osvajao je najveće juniorske turnire sveta u Venecueli, Kini, Meksiku, Maleziji, Velikoj Britaniji, Filipinima, Nemačkoj, Japanu, Kosta Riki, Maroku... igrao polufinale Rolan Garosa. Profi tenisu posvetio se od 2013. i već na prvom turniru popeo se na pobedničko postolje – fjučers (Grčka, Maratonsko polje). Do sada na profi sceni osvojio je 12 profi takmičenja, od toga četiri u sezoni 2015. U sezoni 2017.  je pored osvojenog fjučersa u Tiandžinu  odigrao i veliki broj čelendžera i imao sjajne rezultatem od kojih i finale u Fergani (Uzbekistan), finale Tempe (USA), finale u Novoj Kaledoniji, polufinale u Čengdu (Kina). 
Milojević je bio uključen u Dejvis kup reprezentaciju, kao rezervni igrač u mečevima protiv Indije (Novi Sad 2011) i Belgije (Šarloa 2013), gde je imao priliku da oseti iskustvo koje nosi Dejvis kup takmičenje. Februara 2018. debitovao je u dubl susretu protiv selekcije SAD (u paru sa kolegom Miljanom Zekićem) kao treći igrač tima i član startne postave. 
Mladi teniser je trasirao svoj teniski put. Ambiciozan, pun energije i, nadasve, s obe noge na zemlji. 
Datum rođenja: 19. jun 1995. godine 
- Beograd
Igra desnom rukom. 
Prebivalište: Beograd
ATP rejting: singl – 200
dubl – 298 
Visina: 188 cm 
Težina: 76 kg 
Profesionalac od 2013. godine