Marko Miladinović na krovu Evrope

Datum objave: 11.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, 14 - godišnji Marko Miladinović popeo se na krov Evrope u konkurenciji do 16 godina. 

Naš mladi reprezentativac Miladinović osvojio je Masters Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina. Turnir je održan u italijanskom gradu Ređo Kalabrija na kome je učestvovalo osam najbolje rangiranih igrača u konkurenciji do 14 i do 16 godina za tekuću sezonu u Evropi. 

Marko je kao treći nosilac bez izgubljenog seta takmičenje završio na pobedničkom postolju, u borbi za pobednički trofej savladao je predstavnika Nemačke Roberta Strombaha 6:3, 6:4. U četvrtfinalu Miladinović je bio bolji od Mađara Fabiana Marozana 6:1, 7:5, dok je u polufinalu pobedio prvog nosioca iz Bugarske Leonida Šejngezikta 6:3, 6:4. 

Marko je i 2014. učestvovao na završnom Mastersu, ali tada u konkurenciji do 14 i takmičenje je završio na mestu vicešampiona, ovaj put je otišao korak dalje, do titule. 

"Veoma sam srećan zbog pobede na Mastersu u Ređo Kalabriji. Odigrao sam od prvog do poslednjeg meča na visokom nivou. Naravno,išao sam sa ciljem da osvojim titulu. Svaki  meč je bio težak na svoj način, ali najteži je bio u finalu. Prošle godine sam izgubio u finalu i ove godine sam sebi dao zadatak da osvojim Masters, što sam i učinio. Dosadašnji deo sezone 2015. je bio uspešan za mene, osvojio sam pet titula u konkurenciji do do 16 godina. U nastavku sezone planiram da igram samo ITF turnire - zaključio je mladi evropski -  srpski šampion Miladinović.