Maestralna Mia Ristić do nove titule, Pisariću dubl trofej

Datum objave: 27.08.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Srbija je dobila zlatno tenisko čudo od deteta! Nije ovo samo mišljenje teniskih stručnjaka to je činjenica koju potvrđuju fantastični rezultati 16 – godišnje Mie Ristić. Iz nedelje u nedelju niže trofeje na svim frontovima, od evropskih i svetskih juniorskih do profi voda. U poslednjih mesec i po dana Mia je odigrala 21 singl meč, pobedila u 20, osvojila Pojedinčano evropsko zlato, ekipno srebro, profi prvenac na turniru nagradnog fonda 25.000 u Vrnjačkoj Banji, ove nedelje zagrlila je i ITF juniorski šampionski pehar na turniru J1 kategorije u Pančevu na terenima TK Dinamo na kojima su kao juniori igrali brojni asovi našeg i svetskog tenisa među kojima i najveći ikada u istoriji Novak Đoković. 
U borbi za ITF J1 prvenac Ristićeva je kao peti nosilac savladala osmu kosturašicu ovog takmičenja, ruskinju Anastasiju Grečkinu 6:1, 6:7(5), 6:2. 
Ovaj trofej neustrašivoj devojčici iz Bora, velikom šampionu donosi i plasman među 50 juniori sveta. 
U muškoj dubl konkurecniji na juniorskom ITF J1 kategorije takmičenju u Pančevu trofej je osvojio mladi srpski juniorski as Aleksa Pisarić u paru sa kolegom iz Švajcarske Patrikom Šoenom. Oni su u borbi za tron savladali par Dženev, Zimnoh (BUL,UKR) 7:5, 6:3.