Lolin trijumf u rodnom gradu

Datum objave: 03.07.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Munja zvana Lola! U proteklih mesec i po dana mlada gracija srpskog tenisa, 17 - godišnja Lola Radivojević osvojila je četiri profi titule. Treći profi trofej u singlu u 2022. i ujedno u četvrti na profi sceni u dosadašnjoj karijeri Radivojevićeva je iskovala u Prokuplju. Nakon trijumfa na grčkom Heraklionu gde je uz dve singl titule osvojila i dubl trofej, treći singl pehar na profi sceni prodigla je u rodnom Prokuplju na turniru nagradnog fonda 15.000 dolara. 

Na putu do trona Lola je savladala drugog i trećeg nosioca ovog takmičenja, a u samom finalu pala je predstavnica Nemačke Luiza Mejer auf der Heide 6:2, 6:3. 

Radivojevićeva je rođena u Prokuplju 2005. godine upravo kada je održan prvi ženski profi turnir na terenima TK Topličanin u ovom gradu. Nakon 17 godina Prokuplje je doživelo da mlada i velika nada srpskog tenisa upravo iz ovog grada osvoji naslov šampiona za 2022. 

Radivojevićeva je trenutno na 794. mestu WTA liste, kada se upišu poeni koje je osvojila ove nedelje sledi skok na 666. mesto na svetu. 

Bravo!