“Sportom protiv nasilja” u Pančevu

Datum objave: 16.05.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa
Nastavlja se velika akcija “Sportom protiv nasilja” u organizaciji  NIS-a, Teniski savez Srbije,  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja I Ministarstvo omladine i sporta za osnovce u Srbiji. Nova destinacija ovaj put bila je  Osnovna škola „Isidora Sekulić“ u Pančevu  gde su deca na zabavan i motivacioni načinimala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu prilagođenu njihovom uzrastu.
 
Program “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.
 
Pored teniske obuke,  deci su uručene diplome i medalje koje je obezbedila kompanija NIS. Pod sloganom „Budućnost na delu “,NIS je kao  društveno odgovorna kompanija  višegodišnji sponzor TSS-a , i aktivno je uključen u ovu akciju sa ciljem promocije zdravog života i afirmacije mladih talenata.
 
Do sada je u akciji "Sportom protiv nasilja" učestvovalo više od 20.000 dece iz cele Srbije, a do kraja ove školske godine biće održana i u  Zrenjaninu, Kikindi, Novom Bečeju, Kanjiži, Žitištu, Srbobranu, Nišu i Čačku.