“NIS Otvorena škola tenisa” u Novom Bečeju

Datum objave: 17.06.2017. // Kategorija: TSS škola tenisa
Manfestacija “Vikend sporta”, održana je ove subote u Novom Bečeju. Osnovci, njih oko 1000 iz različitih delova Vojvodine, imali su priliku da se takmiče u odbojci, fudbalu, košarci, borilačkim sportovima, kao i u “NIS otvorenoj školi tenisa” koju su ovom prilikom organizovali NIS i Teniski savez Srbije (TSS) u saradnju sa Osnovnom školom „Josif Marinković“.
U prezentaciji Mini tenisa učestvovalo je 250 đaka, koji su imali priliku da se upoznaju sa programom “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a čiji je osnovni cilj popularizacija sportskih vrednosti, kulture nenasilja i fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece. Na zabavan način,  deci su predstavljena osnovna pravila ovog sporta, uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu,  korišćenjem mini terena, manjih reketa i lakših loptica,.
NIS i Teniski savez Srbije tradicionalno već šest godina za redom organizuju  besplatne škole tenisa za decu širom Srbije.  Akcija se organizuje u skladu sa NIS-ovim korprorativnim programom „Budućnost na delu “ čiji je cilj promocija zdravog života, podrska dečijem i profesionalnom sportu kao i razvoju i animiranju mladih talenata.