Lajović: Nole nam uliva samopouzdanje

Datum objave: 22.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Dušan Lajović, jedan od iskusnijih reprezentativaca AIR Serbija Dejvis kup reprezentacije Srbije uvek zrači optimizmom, ali ne voli da daje prognoze. Jednostavn, voli da priča bude ispričana na terenu.
 
Kako teku pripreme za prvi meč sa velikom Britanijom?
- Super smo se snašli. Došli smo u nedelju u Malagu, a i trenirali smo nedelju dana u Beogradu pre puta. Nadam se, sada kada smo kompletni, dobrom susretu protiv Britanaca. Svi igrači su spremni da zaigraju i trebalo bi da iskoristimo tu dobru energiju i samopouzdanje koje nam Novak donosi posle izuzetne sezone. Nadam se najboljem mogućem takmičarskom početku ove nedelje.
 
Tim je satkan od mladosti i iskustva. Pojačan je i stručni štab?
- Za sada sve funkcioniše savršeno. Troicki, Tipsarević i Bozoljac su uspeli da nađu spoj kako je najbolje pristupiti igračima i kako da se izuče maksimum od svakog pojedinca. Videćemo kada počnu mečevi, ali prvi put imamo ovako veliki stručni štab što može samo da nam koristi.
 
Kako se snalaze najmlađi?
- Za sada se ne žale, dobrose snalaze u svojoj ulozi. Bez obzira što su mladi, nikome ovo nije prvi put da se nalazi u Dejvis kupu, tako da je i to pozitivna stvar. Ne treba davati nikakve prognoze. Imamo dobar tim, a imamo i Britance, koji su nezgodni, jer je njihov drugi igrač Drejper odigrao dva poslednja turnira na visokom nivou, osvojio jedan, igrao finale na ATP. ne smemo da potcenimo nikoga, ali mi imamo Noleta koji nam uliva samopouzdanje i daje mogućnost da se na njega oslonimo. Mi ostali moramo da verujemo u naše sposobnosti i ko god bude igraodrugi meč, ima šansu - zaključio je Dušan Lajović, reprezentativac AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije.
 
Video možete pogledati na linku DUŠAN LAJOVIĆ