Lajović pružio sjajan otpor

Datum objave: 15.02.2010. // Kategorija: Vesti

Prvi meč u glavnom žrebu singla Gemax Opena 2010. od srpskih predstavnika odigrao je 19-godišnji Dušan Lajović protiv  13 godina starijeg Austrijanca Štefana Kubeka. Mladi srpski teniser, od skora član TK Gemax pružio je sjajan otpor Austrijancu koji je pre deset godina zabeležio najbolji rang u karijeri – 20. mesto na ATP listi.
U prvom setu sve do rezultata 3:3 oba igrača su lako dolazili do gemova na svoj servis, kada prvi do brejk lopte (imao je tri brejk lopte) stiže Lajović, ali nije uspeo da ih realizuje. Kod 5:4 Dušan je servirao za opstanak u setu, ali Kubek je uspeo da napravi prvi brejk u meču koji mu je doneo vođstvo u setovima 1:0.
U drugom setu nastavljena je velika borba, sa mnoštvom atraktivnih poena. Jedini brejk napravio je Kubek za 5:3 i u nastavku stigao do pobede – 6:4, 6:3. Austrijanac ima osvojene tri ATP titule i bio je učesnik tri ATP finala u singl konkurenciji.

-Prvo bih se zahvalio gospodinu Đorđu Antelju na „vajld karti“ i šansi koju mi je pružio. Ovo je najjači turnir na kome sam učestvovao u glavnom takmičenju. Generalno, zadovoljan sam igrom. Imao sam nekoliko prilika, ali nijanse su odlučile u korist Kubota. Morao sam da budem agresivniji u nekim delovima meča, da bolje serviram i koristim servis u telo, kao i na njegovu forhend stranu koja mu je slabija od bekhend. Kad je bilo najvažnije Kubot je sjajno reternirao i odigrao nekoliko izvanrednih bekhenda – rekao je Lajović.

Dušan Lajović rođen je 30. juna 1990. godine u Beogradu. Bio je član TK Partizan, od starta 2010. član je TK Gemax. Trenira ga mladi i veoma uspešni srpski trener Nemanja Lalić.
Lajović je višestruki državni šampion – u konkurencijama do 16 i 18 godina, kao i u seniorskoj konkurenciji. U 2009. stigao je do prve profi titule na „fjučersu“ u Somboru. Jedan je od retkih koji igra jednoručni bekhend.
 - U toku prošle godine igrao sam i dva polufinala turnira nagradnog fonda 15.000 dolara, u Egiptu i Mostaru. Pripreme za ovu sezonu odradio sam u Barseloni, u Akademiji Alberta Koste. Dobro sam se spremio. Već sam odigrao nekoliko fjučersa od početka godine, učestvovao sam i u kvalifikacijama ATP u Zagrebu. Nakon ovog turnira odlazim na pripreme za turnire na šljaci, sa kojima ću da krenem od marta. Cilj mi je da do kraja godine prepolovim rang, kao što sam i prošle godine učinio. U 2009. želja mi je bila da završim sezonu oko 500. mesta, to sam ostvario, sada želim da 2010. završim oko 250. mesta – zaključio je Lajović.