Krajinović: Velika šansa za osvajanje Dejvis kupa

Datum objave: 21.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Reprezentativac AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije, Filip Krajinović, izjavio je u uključenju u Jutarnji program RTS pred duel sa Velikom Britanijom u četvrtfinalu F8 Dejvis kupa da reprezentacija treba da iskoristi to što je Novak Đoković u timu i da ima velike šanse da osvoji titulu koju je osvojila 2010. godine.
 
Teniseri Srbije u četvrtak od 16 časova u Malagi protiv Velike Britanije počinju takmičenje u Dejvis kupu.
- Atmosfera u ekipi je super, svi smo spremni. Imali smo nekoliko treninga u Beogradu, ovde smo došli u nedelju, a danas će nam se priključiti i Novak. Kompletni smo, svi su zdravi, jako motivisani, i veruju da možemo da osvojimo Dejvis kup - rekao je Krajinović.
 
Ekipi se posle osvajanja Završnog turnira u Torinu u Malagi priključio i Novak Đoković čiji se trening očekuje već danas.
- Gledali smo finale, pratili sve rezultate, mislimo da je očekivano osvojio. Radujem se njegovom dolasku, drago mi je što je igrao jako dobro i što ovde dolazi kao osvajač Mastersa. Danas će mu biti prvi trening ovde, a u četvrtak očekujemo i meč - istakao je teniser Srbije.
 
Krajinović smatra da je Britanija uprkos izostanku Marija i Evansa težak protivnik.
- Podrška nam je važna, sigurno će biti naših navijača ovde i očekujemo da budu uz nas. Nemaju Marija i Evansa, ali sa druge strane imaju Norija i Drejpera koji su levoruki i jako dobri teniseri. Moramo da se fokusiramo i da budemo skoncentrisani na singl, jer su u dublu jako dobri - dodao je Krajinović.
 
Ističe da je došao u Malagu kao podrška i sparing partner.
- Ima sličnosti kao i 2010. godine, zato sam i ja ovde došao iako nisam igrao šest meseci, ali ću biti podrška i sparing partner. Tu je i Janko Tipsarević, tako da je skoro cela ekipa iz 2010. na okupu. Treba iskoristiti to što je Novak ovde, Kecmanović, Lajović i Đere takođe igraju jako dobro, šanse su nam velike - zaključio je Krajinović.
 
Reprezentativac Srbije dodao je da će Đoković u pola šest izaći na prvi trening sa saigračima i da je najbolji teniser sveta maksimalno fokusiran na duel sa Velikom Britanijom.
 
Video možete da pogledate ovde FILIP KRAJINOVIĆ