Krajinović spreman za Francuze

Datum objave: 05.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Rekao je „gladan sam pobeda“ i krenuo je u osvajanje. Mladi lav srpskog tenisa Filip Krajinović krenuo je polovinom 2017. u novu fazu i ofanzivu u njegovoj karijeri. Pre dve godine bio je 86. teniser sveta, ali su ga povrede izbacile iz šampionskog koloseka na koji se vratio u pravo vreme, titulom na turniru iz čelindžer serije u Heilbronu maja 2017.
Usledio je niz sjajnih mečeva, pobeda, zatim i još dva trofeja na čelindžeru u Marburgu i u italijanskom mestu Biela. 
 
„Trijumf u Heilbrunu dao mi je krila, podestio me na sjajne dane od pre dve godine kada sam beležio dobre rezultate i išao uzlaznom putanjom na ATP listi. Video sam da posle teškog perioda koji je ostao iza mene, obojen povredama i terapijama, da sam ponovo tu, u igri i da mogu ne samo ponoviti ono što je bilo, već i napraviti veće rezultate. Krenuo se korak po korak, strpljivo, ali sa verom da mogu i da moje vreme tek dolazi. To govore i rezultati, a verujem da će u budućnosti oni biti još veći i značajniji, jer radim na tome svakodnevno i verujem u sebe“ – kaže Krajinović.  
 
Za  Dejvis kup tim Srbije Filip je debitovao  u meču sa Švajcarskom  (prvo kolo Svetske grupe 2014 u Novom Sadu) gde je doneo pobedu,  ali najvažniji meč reprezentativni odigrao je u Indiji (septembar 2014) gde je doneo odlučujući poen Srbiji u meču protiv Indije za ostanak u Svetskoj grupi. Krajinović je dobio poziv od selektora Zimonjića da bude deo tima koji će odmeriti snage sa selekcijom Francuske u Lilu u polufinalu Dejvis kup Svetske grupe 2017. koji je na programu od 15. do 17. septembra 2017. godine. 
 
„ Dani provedeni u reprezentaciji za mene su uvek posebni, jer to što mi imamo u timu, taj bratski odnos, ta energija i taj kolektivni duh, to nema nigde. Uvek dobijem poseban motiv, novu snagu i energiju kada sam u Dejvis kup timu, i uvek je čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. Zahvaljujem se selektoru Zimonjiću na pozivu da budem deo ekipe koja će se suprotstaviti izuzetno jakim Francuzima. Gledajući njihov tim i naš, odnos snaga na ATP listi, zatim i domaćeg terena i publike, sve je na strani naših protivnika, ali ako bi tako gledali na meč, onda ne bi trebali ni ići tamo, već istaknuti belu zastavu i ostati kod kuće. Nikad nismo isticali belu zastavu, uvek smo uzdignute glave išli u bitku i borili se do kraja, do poslednje lopte, ma kakav rezultat bio, važno je boriti se do kraja, jer lopta je okrugla i nikada se ne zna na kojoj strani će završiti i u kojem uglu. Setimo se samo meča protiv Švajcarske u Novom Sadu, kada su gosti došli nama na megdan sa Federerom i Vavrinkom koji samo što je bio osvojio Australijan Open, šta smo tada trebali uraditi, unapred se predati? Ne to nije naš stil, nacionalni dres je za nas svetinja i tako se prema njemu i ophodimo. Sigurno je da će u Lilu sve biti protiv nas, ali mi ćemo biti musketari, svi za jednog i jedan za sve, za Srbiju“– istakao je naš as Krajinović.
 
Krajinović je u dosadašnjoj karijeri odigrao 20 finala, od toga dvanaest finala turnira iz čelindžer serije, osvojio devet titula. Koji su planovi u nastavku, odnosno finišu ove sezone?
„U formi sam i inspirisan da do kraja sezone odigram dobro još par turnira, što čelindžera,  što ATP  i da probam da završim godinu  u Top 100 na svetu, da osiguram glavni turnir gren slema u Melburnu. Na kraju sezone uslediće kratak odmor, a zatim odlazim na pripreme sa trenerom Petrom Popovićem za 2018.  gde želim da napadnem i rang top 50. To su moje želje, verujem da ću ih i ostvariti“ – zaključio je Krajinović.