Krajinović: „Srce mi kaže Srbija, a bol još uvek koči“

Datum objave: 25.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Videli smo fantastičnog Flipa Krajinovića koji nas je ozario briljantnim nastupom na turniru iz Masters serije u Parizu novembra 2018. Finale ovog velikog takmičenja, koje je od tenisera sa našeg podneblja igrao pre Filipa samo Novak Đoković, doneo je mladom asu Srbije najbolji rang karijere 33. mesto na svetu.
Naš Dejvis kup reprezentativac pripremao se temljno za izazove u 2018. u kojoj želi i može da pokaže svu raaskoš koju njegova igra poseduje. Ipak neposredno pre samog starta sezone Krajinović se desio peh, povredio je ahilovu tetivu zbog koje je morao da propusti takmičenje u Sidneju, zatim i Otvoreno prvenstvo Australije na kojem je trebalo da bude nosilac.
Usledio je period saniranja povrede koji još uvek traje. Prognoze nisu bile obećavajuće, ali naš as se ne predaje, posebno jer mu je jedna od najvećih želja bila Dejvis kup meč protiv Amerike u Nišu.
„Srce mi kaže Srbija, a bol još uvek koči. Iako povreda nije sanirana, stao sam danas na teren i krenuo sa prvim treninzima, jer možda ipak uspem da se oporavim i spremim za meč sa Amerikancima. Od septembra mislim o tom meču, velika želja mi je bila da igram pred niškom publikom, u Čairu i desilo se šta se desilo. Nadam me ne napušta i ja još uvek verujem da ću ugledati i doživeti vatrenu publiku kakvu samo Niš ima“ – počinje priču drugi reket Srbije, 36. na svetu Filip Krajinović.  
Selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić prema propisima ITF-a (Međunarodne teniske Federacije), kao i njegov kolega, selektor SAD Džim Kurijer saopštili su juče spisak igrača na koje računaju u meč pod svodovima niškog Čaira. Ipak, tim koji su nominovali mogu da promene, a imaju pravo izmene dva igrača sve do sat vremena uoči žreba koji je na programu 1. februara 2018. To znači da se, ukoliko se oporavi i pripremi, Krajinović može naši na terenu u susretu sa gostima iz SAD.
„To je moja želja, zato sam i stao danas na teren, zato ću i dati sve od sebe narednih dana da se oporavim i pripremim koliko god mi to bude telo dozvolilo, posebno ahilova tetiva koju sam povredio, a za koju su mi rekli lekari da će mi trebati dug oporavak. Ja verujem u suprotno, verujem da ću ipak izaći na teren protiv Amerikaca i da će Srbija pobediti“ – zaključio je Dejvis kup as Srbije Krajinović.