Kakav skok Nine Stojanović

Datum objave: 13.07.2011. // Kategorija: Vesti

nina_stojanovic


Nina Stojanović je još jedna “mala” sa ovih prostora Balkana, tačnije Srbije, koja je iznedrila svetske asove poput Noleta, Janka, Viktora, Nenada, Jelene, Ane, Bojane...
Sličan i razvojni put ima, kao Janko i Ana, jer je počela svoju tenisku karijeru na terenima SC “11 april”, gde je zimi trenirala u bazenima koji godinama nisu u funkciji.
 Reket je uzela već sa šest godina i prosto je eksplodirala ove godine kada se, s nekoliko odigranih turnira našla među trista najboljih juniorki u svom uzrastu.

“ Da, počela sam na terenima TK “As”, a sada sam u Višnjičkoj Banji i radim s trenerom Veljkom Radojičićem. Ove godine počela sam da igram ITF turnire.
 Startovala sam u svojoj konkurenciji bez bodova, a sada sam stigla do 283. pozicije na listi juniorki do 16 godina. Naravno, to me ni blizu ne zadovoljava.
 Želim da pobeđujem, želim da se popnem na listi najboljih juniorki, a zacrtala sam sebi da do kraja godine uđem u Top 100”.

Nina je devojka puna samopouzdanja, vere u sebe i svoj talenat.

“ Imam pokriće u svojim namerama. Za nepunih pet meseci dostigla sam ovaj plasman. Osvojila sam ITF turnir u Podgorici, a na još četiri stigla sam do polufinala.
 Sada idem u Tunis, gde ću igrati na dva turnira. Volim da igram u Tunisu. Možda i zbog činjenice da sam tamo uglavnom dobro igrala”.

Nina će iskoristiti priliku da učestvuje na par turnira u Srbiji sa nagradnim fondom od 10.000 dolara, ali i na ITF turnirima, kako bi obezbedila što više bodova.

“ Bodovi su mi potrebni jer želim sledeće godine na juniorske gren slem turnire. Mislim da ću početi od Australian opena, pa onda redom, Rolan Garos, Vimbldon i US open.
Za sada sam zadovoljna, ali znam i uverena sam da mogu bolje”.

A to bolje podrazumeva još više rada, žešće treninge i dosta angažmana.

“ Završila sam školu, upisaću srednju turističku, ali vanredno, jer imam sve manje vremena da redovno pohađam časove. Što se tiče mojih udaraca, moram da priznam, forhend mi je jači, a to znači da na bekhendu moram da poradim, da ga dovedem u istu ravan. I, da, moram da obratim pažnju na kretanje, a to podrazumeva još više rada na kondiciji, brzini, snazi...

Kao i svaka mlada teniserka i Nina ima svoje idole.

“ Idoli? Naravno Nole i Šarapova. Volim da ih gledam. A što se tiče rada, treniram tri sata dnevno, a imam četiri puta nedeljno kondicione pripreme koje podrazumevaju trčanje, vežbe, fitnes...

Nina Stojanović, samouvereno je zakoračila u svet tenisa. A korak joj je sve duži i odlučniji.