Juniorske selekcije Srbije (do 14 i 16) - Vinter kupovi 2023.

Datum objave: 03.02.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Juniorske selekcije Srbije u konkurenciji do 14 i 16 godina, devojčice i dečaci učestvovaće na Vinter kupovima 2023. Kvalifkacioni mečevi Vinter kupova na programu su od 3. do 5 februara, dok je finalni deo zakazan od 17. do 19. februara 2023. 
 
Ženska selekcija u konkurenciji do 14 boriće se u turskom Izmiru u sastavu: Luna Vujović, Dušica Popovski i Andrea Lola Popović prevođene trenerom Silvijom Hegediš. Tim Srbije postavljen je za prvog nosioca i u prvom kolu je slobodan. U drugom kolu boriće se sa pobednikom susreta Bugarska – Slovenija. 
 
Muški tim u konkurenciji do 14 godina takmiči se u austrijskom mestu Neudrolf u sastavu: Luka Ćeramilac, Relja Todorović i Mihailo Topić, prevođeni trenerom Ivanom Gažom. Srbija u prvom kolu igra protiv Velike Britanije. 
 
Ženski juniorski tim Srbije u konkurenciji do 16 godina za plasman na finalni turnir bori se u Istanbulu. Selekciju Srbije čine: Teodora Kostović, Gala Ivanović i Maša Tanasković prevođene trenerom Slobodanom Rankovićem. U prvom kolu kvalifikacija Srbija koja je postavljena za prvog nosioca igra protiv reprezentacije Nemačke. 
 
Muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 16 godina plasman u finalni deo takmičenja Vinter kupa 2023. igra u italijanskom mestu Ređio Emilija. Tin Srbije čine: Ognjen Milić, Aleksa Oparnica i Dušan Baždar, predvođeni trenerom Ladislavom Demeterom. U prvom kolu Srbija igra protiv Hrvatske koja je postavljena za četvrtog nosioca. 
 
Juniorske selekcije Srbije kako ženske tako i muške u konkurenciji do 14 i 16 godina pripreme za Vinter kupove odradili su u Lukovskoj Banji.