Iz Žiče se vidi finale

Datum objave: 01.02.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Dejvis kup reprezentacije Srbije i Slovačke počele su dan sa upoznavanjem srpske kulture. Domaćini su odveli goste iz Slovačke u manastir Žiču, gde su svi imali priliku da se upoznaju sa više od 800 godina starom tradicijom manastira.
 
 
Po povratku u halu obavljen je žreb za kvalifikacioni duel Dejvis kupa Srbija - Slovačka, koji je na programu 2. i 3. februara u Kraljevu. Prvi na teren sutra u 15 časova izlaze Miomir Kecmanović i Lukaš Klajn, a za njima Dušan Lajović i Aleks Molčan. Subotnji program u dublu otvaraju Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović protiv Jozefa Kovalika i Igora Zelenaja, a posle njih na teren izlaze jedinice oba tima, Miomir Kecmanović i Aleks Molčan, a za njima Dušan Lajović i Lukaš Klajn.
 
 
Selektor Viktor Troicki je prokomentarisao žreb:
- Kecmanović je odigrao odlično u Australiji, oseća se dobro, igra dobro, ima samopouzdanja, tako da smo odlučili da on počne meč protiv Slovačke, a nakon njega Duci. Momci su trenirali sjajno cele sedmice, imamo i drugi dan u subotu, tako da imamo i neke taktičke promene i želimo da svi budu spremni za svaki meč. Dobra stvar je što imamo dosta dobrih igrača i više opcija.
 
 
O dublu kaže:
- Što se tiče sastava dublova, sve će zavisiti od rezultata posle prvog dana. Videćemo i kojim ćemo rezultatom završiti dan, ali i šta će biti najbolja opcija za subotu. Najvažnije je da dođemo do tri boda koja su nam potrebna da pobedimo. Videćemo ko će biti najspremniji.
 
 
Pozvao je i publiku:
- Pozivam još jednom publiku da dođe u što većem broju da nas podrži u Kraljevu u petak od 15 sati. Imali smo uspeha u ovoj hali prethodnih godina, ali jedan od faktora koji nam je uvek pomagao su pune tribine. Sećam se i ja kada sam igrao da je bilo krcato tako da bih voleo da i ovoga puta bude tako. Značilo bi svima nama, pogotovo momcima koji su na terenu, pa eto, pozivam ljubitelje sporta i tenisa da dođu u što većem broj. 
 
 
Miomir Kecmanović nije krio optimizam:
- Kao što je selektor rekao dobro sam trenirao i dobro sam igrao nekoliko meseci, pa mi je drago što sam ponovo dobio priliku da igram za svoju zemlju. Trudiću se da dam sve od sebe i da donesem poen Srbiji. Klajna znam iz viđenja, nisam igrao protiv njega, ali znam da voli da igra na bržoj podlozi, na betonu, nadam se da će ovo da mu predstavlja problem i da ću uspeti da ga pobedim.
 
 
Dušan Lajović veruje u tim:
- Molčan je celom našem timu dosta poznatiji, ja sam igrao protiv njega, doduše samo jednom u Hamburgu pre više od dve godine, 2021. Tada se on probijao, bio je u sto najboljih, možda čak i 50. Dobio sam u tri seta, ali mislim da je u poslednjih godinu i po dana u slabijoj formi. Nisam imao prilike skoro da ga gledam jer nismo igrali na istim turnirima, ali verujem da ćemo sutra uspeti da pobedimo u oba meča. Favoriti smo na papiru, ali to ništa ne znači. Trenirali smo dobro ove nedelje, pripremali smo se, odradili smo sve šta treba i na nama je da damo svoj maksimu.