Finalisti Dvoranskog državnog prvenstva do 12: Lazar i Uroš

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

Lazar_Milicevic

Lazar sanja reprezentaciju


Lazar Miličević je podelio treće mesto na Doranskom prvenstvu Srbije za 2014. godinu. Rođen 30. juna 2002. godine sa šest godina je počeo da se bavi tenisom i to u Leposaviću, na Kosovu. Sada je u Kraljevu gde pohađa školu i, naravno, trenira.

- Za sada moj trening se svodi na to da četiri dana po dva sata u nedelji igram tenis, što znači da radim na tehnici i isto toliko vremena posvećujem kondicionim pripremama. Moj trener je Boris Prelević. Za sada sam zadovoljan kako igram i kako napredujem.

Lazar je nastavio sa dobrim igrama koje je nagovestio na takmičenjima desetogodišnjaka.

- Najveći uspeh mi je trijumf u kategoriji desetogodišnjaka prošle godine, kao i drugo mesto koje sam osvojio ove godine u istoj konkurenciji. Sa osvajanjem trećeg mesta na ovom prvenstvu na neki način sam nastavio sa uspešnim igrama. Nadam se, iskreno, da ću imati kontinuitet i nadalje, a voleo bih i da još napredujem. Plan mi je da nastupim u reprezentaciji, mislim da me je ovaj uspeh približio dresu sa grbom. U planu mi je i učešće na letnjem prvenstvu Srbije gde se nadam da ću napraviti još jedan korak napred.

Lazaru je uzor Novak Đoković. Najviše se uzda u forhend, a svestan je da mu je servis slabija strana i da će u narednom periodu više pažnje posvetiti tom početnom i veoma važnom udarcu.

Uros_Jovic


Uroš bi da igra kao Nole i Del Potro

Uroš Jović se u polufinalu namerio na pobednika turnira i prezimenjaka Viktora. Držao se dobro u prvom setu, a kada je uzgubio u tajbrejku kao da se predao. Samopouzdanje je nestalo, otpora kao da nije bilo. Šta se to desilo?

Ne znam tačno šta se dogodilo. Osećao sam da više nemam snage, a protivnik je stekao samopouzdanje. Što bi se teniskim žargonom reklo “opustio je ruku”. Ipak, zadovoljan sam postignutim. Moglo je bolje da sam ja dobio taj prvi set...

Uroš je rođen u Pirotu 11. februara 2002. godine i sa 6,5 godina počeo je da igra i trenira tenis.

- Treniram tri puta nedeljno u TK Pirot, a kada ne idem na turnire vikendom se spremam na Teniskoj akademini Živković. Pohađam šesti razred i za sada sam dobro rasporedio vreme i za učenje i za treninge. Za sada mi je forhend najjači udarac, a trebalo bi da više radim na servisu.

Uroš ima dva uzora, Noleta i Argentinca Del Potra. Od svakog bi uzeo po nešto. Od Del Potra svakako forhend, od Novaka sve ostalo.

Ambicije tenisera iz Pirota je da uđe u reprezentaciju, da igra Kup Srbije i, naravno, da ima više uspeha na prvenstvu Srbije na otvorenim terenima.