Fed kup tim Srbije kreće u nove pohode u Estoniji

Datum objave: 05.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Grad Talin je 2018. kao i prošle godine domaćin prvog kola Fed kup takmičenja I grupe Evro-afričke zone koja broji 14 selekcija, među kojima je i tim Srbije. 
Fed kup reprezentacija Srbije u sastavu: Dejana Radanović (264. u singlu na WTA listi), Olga Danilović (304), Bojana Marinković (573), predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić, od 7. do 10. februara boriće se u sportskom centru Talik u Estoniji za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2019. 
Takmičenje u Talinu odvija se po round robin sistemu (14 ekipa podeljeno u četiri grupe, pobednici grupa (A protiv D i B protiv C) boriće se međusobno za plasman u plej of koji je na programu 21. i 22. aprila 2018. 
Fed kup tim Srbije nalazi se u grupi A u okviru koje će se boriti sa selekcijama Bugarske i Gruzije. Za plasman u mini plej of potrebne su obe pobede, u mini plej ofu pobednika grupe A ceka pobednik grupe D u kojoj se nalaze selekcije: Poljske, Turske, Austrije i Litvanije. 
Tim Srbije je oradio prvi trening u sportskom centru Talik. Prvi meč Srbija igra protiv selekcije Bugarske 7. februara sa početkom u 10 časova. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč. 
Drugi meč u grupi A Fed kup tim Srbije igra 9. februara 2018. protiv reprezentacije Gruzije, takođe od 10 časova. 
 
Pri put singl meč u Fed kupu odigraće Dejana Radanović koja će prvi put biti i u ulozi prvog reketa naše selekcije na ovom takmičenju. 
" Odradile smo dva treninga, igrale smo na prvom skoro tri sata uz zanimljive vežbe. Na drugom smo Olga i ja odigrali poene kako bismo se navikle na podlogu. Uslovi su malo drugačiji nego prošle godine, teren je brži, ali imamo dovoljno vremena da se naviknemo" - kaže Radanovićeva.
 
Deveta juniorka sveta, najbolja mlada teniserka Srbije, zvezda u velikom usponu Olga Danilović rekla je da joj je drago što će debitovati u dresu Fed kup selekcije Srbije.
"Ovo je sve novo za mene, nikada nisam bila zvanični član Fed kup reprezantacije, pre dve godine sam bila peti član. Ovo će biti ogromno iskustvo za mene, volim da igram za Srbiju, kao što svako voli da igra za svoju zemlju. Ovde je lepo, ali hladno, sviđa mi se podloga, odgovara mi. Odlična je atmosfera u timu, dobar smo tim". 
Selektorka Ječmenica je zadovoljna pripremama koje je naš tim imao u Taliu uoči početka takmičenja. 
 
"Obavili smo prvi trening, sve je u redu. Devojke su u turnirskoj formi, imaju turnir iza sebe a ovo im služi da osete malo teren i atmosferu. Sve su u dobroj formi, sve ide dobro, ostaje nam da izađemo na teren i da se borimo", rekla je selektorka Srbije Ječmenica - Jevtić.